98 година од пробоја Солунског фронта

Државна церемонија поводом обележавања 98. годишњице пробоја Солунског фронта биће одржана данас на српском војничком гробљу Зејтинлик у Солуну, у Грчкој.

Свијет 01.10.2016 | 10:59
98 година од пробоја Солунског фронта
Делегацију Србије предводиће министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, а присуствоваће и представници Министарства одбране и Војске Србије, генерални конзул амбасаде Србије у Солуну, званичници Грчке, као и дипломатски представници Француске, Британије, Русије и Италије.

Након церемоније полагања венаца и одавања почасти, Вулин ће се обратити присутнима.

Сваке године, у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, обележавању годишњице пробоја Солунског фронта присуствују и студенти Војне и Криминалистичко-полицијске академије из Београда и Бања Луке, као и представници Удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

У недељу, 2. октобра 2016, поводом обележавања годишњице пробоја Македонског фронта, биће одржана церемонија полагања венаца и одавања почасти код савезничког меморијала на Поликастру.

Поред представника Министарства за рад, венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, удружења и грађани.

Извор: Агенције