98 godina od proboja Solunskog fronta

Državna ceremonija povodom obeležavanja 98. godišnjice proboja Solunskog fronta biće održana danas na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu, u Grčkoj.

Svijet 01.10.2016 | 10:59
98 godina od proboja Solunskog fronta
Delegaciju Srbije predvodiće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, a prisustvovaće i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, generalni konzul ambasade Srbije u Solunu, zvaničnici Grčke, kao i diplomatski predstavnici Francuske, Britanije, Rusije i Italije.

Nakon ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti, Vulin će se obratiti prisutnima.

Svake godine, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, obeležavanju godišnjice proboja Solunskog fronta prisustvuju i studenti Vojne i Kriminalističko-policijske akademije iz Beograda i Banja Luke, kao i predstavnici Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

U nedelju, 2. oktobra 2016, povodom obeležavanja godišnjice proboja Makedonskog fronta, biće održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti kod savezničkog memorijala na Polikastru.

Pored predstavnika Ministarstva za rad, vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, udruženja i građani.

Izvor: Agencije