ПЛ - Белгијске звери показале шта знају: Палас остао жив на Гудисону!

Евертон пропустио прилику да стигне до другог места у Премијер лиги – 1:1.

Фудбал 30.09.2016 | 23:15
ПЛ - Белгијске звери показале шта знају: Палас остао жив на Гудисону!
Уколико је био на Гудисон Парку селектор Белгије Роберто Мартинез је сигурно трљао руке и задовољногледао какво оружје има у нападу. Евертон је пропустио прилику да се, бар на кратко, домогне другог места на табели Премијер лиги, али су дуел у Ливерпулу обележили белгијски нападачи. На крају: Евертон – Кристал Палас 1:1. Или још праведније: Лукаку – Бентеке 1:1.

Евертон је у првом полувремену пропустио прилику да искажњава смушену чету Алена Пардјуа. Није то био Кристал Палас из претходних мечева.... Међутим, Карамеле су морале да се задовоље само минималним вођством после 45.минута.

Када нису помогле колективне акције Ромел Лукаку је узео лопту и попут најпрефињенијег техничара погодио мрежу из слободног ударца левом ногом. Хирушки прецизан ударац до стања екстазе довео је навијаче Евертона, али натерао госте да не буду више само неми посматрачи. Био је то пети погодак Лукаку у овогодишњој Премијер лиги. Свих пет је постигао у септембру.

Какав преокрет смо видели у наставку? Подређени Кристал Палас је постао господар ситуације. Много бољи утисак су оставили гости. Брзо су дошли до изједначења. Господар ваздуха Кристијан Бентеке је патролирао небом над Ливерпулом и 50.минуту бриљатним ударцем сместио лопту у мрежу Евертона. Био је то 19.погодак Бентека главом у Премијер лиги.

Кристал Палас је био господар ситуације до краја меча. Јако близу целог плена су били гости. Поништен је и гол Зуме због офсајда. Било је прилика и на другој страни...

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, СЕДМО КОЛО

Петак

Евертон – Кристал Палас 1:1 (1:0)
/Лукаку 35 – Бентеке 50/

Субота

13.30 Свонси – Ливерпул

16.00 Хал – Челси

16.00 Сандерленд – Вест Бромвич

16.00 Вотфорд – Борнмаут

Недеља

13.00 Манчестер Јунајтед – Стоук

15.15 Лестер – Саутемптон

15.15 Тотенхем – Манчестер Сити

17.30 Барнли – Арсенал

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар