PL - Belgijske zveri pokazale šta znaju: Palas ostao živ na Gudisonu!

Everton propustio priliku da stigne do drugog mesta u Premijer ligi – 1:1.

Fudbal 30.09.2016 | 23:15
PL - Belgijske zveri pokazale šta znaju: Palas ostao živ na Gudisonu!
Ukoliko je bio na Gudison Parku selektor Belgije Roberto Martinez je sigurno trljao ruke i zadovoljnogledao kakvo oružje ima u napadu. Everton je propustio priliku da se, bar na kratko, domogne drugog mesta na tabeli Premijer ligi, ali su duel u Liverpulu obeležili belgijski napadači. Na kraju: Everton – Kristal Palas 1:1. Ili još pravednije: Lukaku – Benteke 1:1.

Everton je u prvom poluvremenu propustio priliku da iskažnjava smušenu četu Alena Pardjua. Nije to bio Kristal Palas iz prethodnih mečeva.... Međutim, Karamele su morale da se zadovolje samo minimalnim vođstvom posle 45.minuta.

Kada nisu pomogle kolektivne akcije Romel Lukaku je uzeo loptu i poput najprefinjenijeg tehničara pogodio mrežu iz slobodnog udarca levom nogom. Hiruški precizan udarac do stanja ekstaze doveo je navijače Evertona, ali naterao goste da ne budu više samo nemi posmatrači. Bio je to peti pogodak Lukaku u ovogodišnjoj Premijer ligi. Svih pet je postigao u septembru.

Kakav preokret smo videli u nastavku? Podređeni Kristal Palas je postao gospodar situacije. Mnogo bolji utisak su ostavili gosti. Brzo su došli do izjednačenja. Gospodar vazduha Kristijan Benteke je patrolirao nebom nad Liverpulom i 50.minutu briljatnim udarcem smestio loptu u mrežu Evertona. Bio je to 19.pogodak Benteka glavom u Premijer ligi.

Kristal Palas je bio gospodar situacije do kraja meča. Jako blizu celog plena su bili gosti. Poništen je i gol Zume zbog ofsajda. Bilo je prilika i na drugoj strani...

PREMIJER LIGA, SEDMO KOLO

Petak

Everton – Kristal Palas 1:1 (1:0)
/Lukaku 35 – Benteke 50/

Subota

13.30 Svonsi – Liverpul

16.00 Hal – Čelsi

16.00 Sanderlend – Vest Bromvič

16.00 Votford – Bornmaut

Nedelja

13.00 Mančester Junajted – Stouk

15.15 Lester – Sautempton

15.15 Totenhem – Mančester Siti

17.30 Barnli – Arsenal

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar