Бијељина: Максимовић угостио тим МТВ Адриа

Кандидат за градоначелника коалиције Бијељина побјеђује Златко Максимовић угостио је данас директора МТВ Адриа Дарила Фиделака који је у дружењу са градском омладином најавио подршку овог свјетског бренда локалној музичкој сцени.

Република Српска 30.09.2016 | 21:50
Бијељина: Максимовић угостио тим МТВ Адриа
Током дружења са младим креативцима у градском кафићу "Зен", Фиделак је рекао да они воле да раде са локалним и са државним институцијама како би се развијали фестивали и пружила прилика за афирмацију локалних музичара. 

Он је навео примјере добре сарадње у Хрватској и Србији и истакао да се нешто слично може пренијети и у Бијељину, кроз шоу програме у којима се промовишу умјетници из региона. 

Подршку жељи и идејама Максимовића да савремени креативци из Семберије добију прилику за регионалну промоцију пружио је и директор Дипломатске асоцијације Србије Вик Џенсен. 

У разговору са градском омладином Џенсен је рекао да и они, попут МТВ Адриа, подржавају и развијају различите пројекте у култури и савременој умјетности. 

Током дружења у градском кафићу, Максимовић је истакао да је његова велика жеља и циљ да од Бијељине направи савремен и урбан град, са садржајем и за младе који прате свјетске трендове у култури и умјетности. 

Он је указао на бројне предности Бијељине због њеног географског положаја, туристичких атракција и талентоване, креативне омладине којој треба омогућити промоцију. 

Максимовић је закључио да би и Бијељина могла да се прослави кроз умјетнички израз као што је Нови Сад стекао свјетску популарност кроз музички фестивал Егзит. 

Један од организатира доласка свјетских менаџера из области забаве и иновативних програма за младе у Бијељину је одборнички кандидат Покрета Успјешна Српска Зоран Марковић. 

Он је истакао да Бијељина у наредном периоду мора улагати више у културу и да све у граду треба постепено мијењати набоље.






Извор: Срна