Bijeljina: Maksimović ugostio tim MTV Adria

Kandidat za gradonačelnika koalicije Bijeljina pobjeđuje Zlatko Maksimović ugostio je danas direktora MTV Adria Darila Fidelaka koji je u druženju sa gradskom omladinom najavio podršku ovog svjetskog brenda lokalnoj muzičkoj sceni.

Republika Srpska 30.09.2016 | 21:50
Bijeljina: Maksimović ugostio tim MTV Adria
Tokom druženja sa mladim kreativcima u gradskom kafiću "Zen", Fidelak je rekao da oni vole da rade sa lokalnim i sa državnim institucijama kako bi se razvijali festivali i pružila prilika za afirmaciju lokalnih muzičara. 

On je naveo primjere dobre saradnje u Hrvatskoj i Srbiji i istakao da se nešto slično može prenijeti i u Bijeljinu, kroz šou programe u kojima se promovišu umjetnici iz regiona. 

Podršku želji i idejama Maksimovića da savremeni kreativci iz Semberije dobiju priliku za regionalnu promociju pružio je i direktor Diplomatske asocijacije Srbije Vik DŽensen. 

U razgovoru sa gradskom omladinom DŽensen je rekao da i oni, poput MTV Adria, podržavaju i razvijaju različite projekte u kulturi i savremenoj umjetnosti. 

Tokom druženja u gradskom kafiću, Maksimović je istakao da je njegova velika želja i cilj da od Bijeljine napravi savremen i urban grad, sa sadržajem i za mlade koji prate svjetske trendove u kulturi i umjetnosti. 

On je ukazao na brojne prednosti Bijeljine zbog njenog geografskog položaja, turističkih atrakcija i talentovane, kreativne omladine kojoj treba omogućiti promociju. 

Maksimović je zaključio da bi i Bijeljina mogla da se proslavi kroz umjetnički izraz kao što je Novi Sad stekao svjetsku popularnost kroz muzički festival Egzit. 

Jedan od organizatira dolaska svjetskih menadžera iz oblasti zabave i inovativnih programa za mlade u Bijeljinu je odbornički kandidat Pokreta Uspješna Srpska Zoran Marković. 

On je istakao da Bijeljina u narednom periodu mora ulagati više u kulturu i da sve u gradu treba postepeno mijenjati nabolje.






Izvor: Srna