Почела обнова улице Браће Лазић у Јањи

У Јањи су почели радови на обнови Улице браће Лазић која спаја центар овог мјеста са Модраном и једна је од најдужих улица у овој мјесној заједници. Радове вриједне 150.000 конвертибилних марака суфинансирају Град Бијељина са 80.000 КМ и Федерално министарство расељених особа и избјеглица са 70.000 КМ.

Република Српска 30.09.2016 | 21:37
Почела обнова улице Браће Лазић у Јањи
Почетку радова је присуствовао градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је оцијенио да је ово одличан примјер различитих установа:

- Федерално министарство има буџет за изградњу инфратруктуре у повратничким мјесним заједницама, а ми имамо принцип по којем 30 одсто радова финансирају мјештани, а остатак Град. У овом случају Министарство је обезбиједило скоро половину средстава, а Градска управа је обезбиједила преостали износ - нагласио је градоначелник Мићић.

Мјештани Јање су истакли да је ово практично регионални пут, али и једна од најоштећенијих улица у овом мјесту, с обзиром на то да је велика дневна фреквенција возила. Замјеник градоначелника Хусо Зечкановић је нагласио да је постигнут договор о сарадњи Федералог министарства и Града Бијељина, при чему ће у наредне четири године у инфраструктуру у Јањи бити уложено преко три милиона КМ, од чега ће један дио бити намијењен за Ново насеље Јања.