Počela obnova ulice Braće Lazić u Janji

U Janji su počeli radovi na obnovi Ulice braće Lazić koja spaja centar ovog mjesta sa Modranom i jedna je od najdužih ulica u ovoj mjesnoj zajednici. Radove vrijedne 150.000 konvertibilnih maraka sufinansiraju Grad Bijeljina sa 80.000 KM i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sa 70.000 KM.

Republika Srpska 30.09.2016 | 21:37
Počela obnova ulice Braće Lazić u Janji
Početku radova je prisustvovao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je ocijenio da je ovo odličan primjer različitih ustanova:

- Federalno ministarstvo ima budžet za izgradnju infratrukture u povratničkim mjesnim zajednicama, a mi imamo princip po kojem 30 odsto radova finansiraju mještani, a ostatak Grad. U ovom slučaju Ministarstvo je obezbijedilo skoro polovinu sredstava, a Gradska uprava je obezbijedila preostali iznos - naglasio je gradonačelnik Mićić.

Mještani Janje su istakli da je ovo praktično regionalni put, ali i jedna od najoštećenijih ulica u ovom mjestu, s obzirom na to da je velika dnevna frekvencija vozila. Zamjenik gradonačelnika Huso Zečkanović je naglasio da je postignut dogovor o saradnji Federalog ministarstva i Grada Bijeljina, pri čemu će u naredne četiri godine u infrastrukturu u Janji biti uloženo preko tri miliona KM, od čega će jedan dio biti namijenjen za Novo naselje Janja.