Орићу пријава за убиства, силовања...

Полиција у Бијељини поднела је кривичну пријаву против ратног команданта Армије БиХ у Сребреници Насера Орића за убиства, силовања и пљачку за време рата.

Босна и Херцеговина 30.09.2016 | 20:12
Орићу пријава за убиства, силовања...
Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је полиција поднела кривичну пријаву бијељинском Окружном тужилаштву против Орића за убиства, силовања и пљачку, углавном припадника бошњачког народа за време рата на подручју Сребренице.

Како су пренели бањалучки медији, Лукач је навео да је кривична пријава поднета на основу истраге коју је спровела полиција у Бијељини у сарадњи са тамошњим Окружним тужилаштвом, односно на основу сазнања и изјава сведока у истрази.

Он није желео да износи детаље кривичне пријаве, али је рекао да се, између осталог, Орићу ставља на терет да је наредио убиство једног официра ЈНА бошњачке националности, који се "Орићу стављао на располагање, али је он у њему видео конкуренцију".

Министар унутрашњих псолова изразио је наду да ће Тужилаштво успети да докаже Орићеву кривицу на основу информација и изјава сведока, који је прикупила полиција РС.

Извор: Бета

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

30.09.2016 18:51

Орица треба испитати о улози УДБЕ у завадјању народа и сирењу мрзње за време рата у Југославији. Силовања, отимања и убиства слузили су само за постизање одредјених циљева СКЈ. Дрзавни врх је преко УДБЕ зелео да југославенске народе медјусобно сто висе завади и закрви и тако под изговором да народи због вјерски разлика и неслагања немигу висе да зиве заједно у једној дрзави успјесно разбију Југославије као "велики СРБску тви ревину!" Одлука о русењу Југославије и разбијању јединственог СРБског дрзавног и нациобалниг бица је донесена на 4 Конгресу КПЈ одрзаном у Њемацкој 1928 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло мој

30.09.2016 20:28

Ја јеси неписмен Бозе драги ај ти нек ти странка уплати цасове да обновис писменост мозда си из Сребренице тамо и није скола било прије рата

Name

Мд

30.09.2016 20:30

Дозивили тотални дебакл пред судом БиХ па иде нова тузба.

Name

Тосовиц Ист Сара

30.09.2016 20:22

Ово је оцит примјер да тузиластво крије ратне злоцинце

ОДГОВОРИТЕ
Name

дајте молим вас

30.09.2016 20:22

Склоните тог ниткова ,сада ресавамо насе разоритеље И ниткове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стабилизација

30.09.2016 20:45

Неда њега Бакир то је његов кућни љубимац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младиц

30.09.2016 21:14

Ово Додик покусава мало да садје са насловни страна па Бакира замолио да мало Насера гања..нисмо ми тебе преседнице заборавили једва цекам понедељка ух само да те ухапсе мислис да синсамо муслиманима досадио е па и нама србима си мозда смо ми издајници за тебе ал ми смо они који су прогледали лопове један референдумасу..лопове лопове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадници Цетници

03.10.2016 11:47

НАСЕР ОРИЦ је Херој а не Кукавица Као Ви Цетници , Хоцете Монтирање Лази Нецете Успјети Смрдљиви Србо Цетници.

ОДГОВОРИТЕ