Oriću prijava za ubistva, silovanja...

Policija u Bijeljini podnela je krivičnu prijavu protiv ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića za ubistva, silovanja i pljačku za vreme rata.

Bosna i Hercegovina 30.09.2016 | 20:12
Oriću prijava za ubistva, silovanja...
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je policija podnela krivičnu prijavu bijeljinskom Okružnom tužilaštvu protiv Orića za ubistva, silovanja i pljačku, uglavnom pripadnika bošnjačkog naroda za vreme rata na području Srebrenice.

Kako su preneli banjalučki mediji, Lukač je naveo da je krivična prijava podneta na osnovu istrage koju je sprovela policija u Bijeljini u saradnji sa tamošnjim Okružnim tužilaštvom, odnosno na osnovu saznanja i izjava svedoka u istrazi.

On nije želeo da iznosi detalje krivične prijave, ali je rekao da se, između ostalog, Oriću stavlja na teret da je naredio ubistvo jednog oficira JNA bošnjačke nacionalnosti, koji se "Oriću stavljao na raspolaganje, ali je on u njemu video konkurenciju".

Ministar unutrašnjih psolova izrazio je nadu da će Tužilaštvo uspeti da dokaže Orićevu krivicu na osnovu informacija i izjava svedoka, koji je prikupila policija RS.

Izvor: Beta

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

MIHAILO MIKIC

30.09.2016 18:51

Orica treba ispitati o ulozi UDBE u zavadjanju naroda i sirenju mrznje za vreme rata u Jugoslaviji. Silovanja, otimanja i ubistva sluzili su samo za postizanje odredjenih ciljeva SKJ. Drzavni vrh je preko UDBE zeleo da jugoslavenske narode medjusobno sto vise zavadi i zakrvi i tako pod izgovorom da narodi zbog vjerski razlika i neslaganja nemigu vise da zive zajedno u jednoj drzavi uspjesno razbiju Jugoslavije kao "veliki SRBsku tvi revinu!" Odluka o rusenju Jugoslavije i razbijanju jedinstvenog SRBskog drzavnog i naciobalnig bica je donesena na 4 Kongresu KPJ odrzanom u Njemackoj 1928 godine.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo moj

30.09.2016 20:28

Ja jesi nepismen Boze dragi aj ti nek ti stranka uplati casove da obnovis pismenost mozda si iz Srebrenice tamo i nije skola bilo prije rata

Name

Md

30.09.2016 20:30

Dozivili totalni debakl pred sudom BiH pa ide nova tuzba.

Name

Tosovic Ist Sara

30.09.2016 20:22

Ovo je ocit primjer da tuzilastvo krije ratne zlocince

ODGOVORITE
Name

dajte molim vas

30.09.2016 20:22

Sklonite tog nitkova ,sada resavamo nase razoritelje I nitkove.

ODGOVORITE
Name

Stabilizacija

30.09.2016 20:45

Neda njega Bakir to je njegov kućni ljubimac

ODGOVORITE
Name

Mladic

30.09.2016 21:14

Ovo Dodik pokusava malo da sadje sa naslovni strana pa Bakira zamolio da malo Nasera ganja..nismo mi tebe presednice zaboravili jedva cekam ponedeljka uh samo da te uhapse mislis da sinsamo muslimanima dosadio e pa i nama srbima si mozda smo mi izdajnici za tebe al mi smo oni koji su progledali lopove jedan referendumasu..lopove lopove

ODGOVORITE
Name

Jadnici Cetnici

03.10.2016 11:47

NASER ORIC je Heroj a ne Kukavica Kao Vi Cetnici , Hocete Montiranje Lazi Necete Uspjeti Smrdljivi Srbo Cetnici.

ODGOVORITE