Иван Класнић у критичном стању!

Лоше вести из Немачке...

Фудбал 01.10.2016 | 23:00
Иван Класнић у критичном стању!
Бивши нападач Болтона и Вердера Иван Класнић налази се у критичном стању након што му две трансплантације бубрега нису уродиле плодом и организам није прихватио органе. Због компликација са бубрезима некадашњи репрезнетативац Хрватске је приморан да буде константно у болници под надзором лекара.

Први пут са овим проблемом Класнић се сусрео 2007. године док је настуипао за Вердер из Бремена, а спасио се захваљујући бубрегу свог оца. После операције у потпуности се вратио на терен, међутим, након извесног времена Класнићев проблем није решен. Бубрег који је добио од оца је отказао, па му је и мајка Сима донирала свој. 

Организам је нажалост одбио и други орган, па је 36-годишњи фудбалер сада приморан да у болници чека да се појави неки од живих донора, који одговара нејговој крвној групи, како би и трећи пут био подвргут трансплантацији.

Класнић се тренутно налази на северу Немачке, у Хамбургу, где је по три пута недељно ишао на дијализу, а отежавајућа околност му је што више не долази у обзир да му донори бубрега буду чланови фамилије јер је организам развио антитела која чине да органи рођака постану смртоносни ако се трансплантују. Зато му остаје да се нада да ће се ускоро појавити орган неког од преминулих донора, али мораће да сачека док доспе на врх листе за трансплантацију која је у Немачкој заиста огромна, и на којој се чека чак седам година у просеку. 

После дијализа, Класнић обично проводи време са својом деветогодишњом ћеркицомФабијаном, којој кува храну и помаже око домаћих задатака.

„За њу би све требало да буде нормално. Зна да сам болестан и да често идем у болницу, али није свесна зашто. Не желим да је уплашим“, изјавио је Класнић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар