Ivan Klasnić u kritičnom stanju!

Loše vesti iz Nemačke...

Fudbal 01.10.2016 | 23:00
Ivan Klasnić u kritičnom stanju!
Bivši napadač Boltona i Verdera Ivan Klasnić nalazi se u kritičnom stanju nakon što mu dve transplantacije bubrega nisu urodile plodom i organizam nije prihvatio organe. Zbog komplikacija sa bubrezima nekadašnji repreznetativac Hrvatske je primoran da bude konstantno u bolnici pod nadzorom lekara.

Prvi put sa ovim problemom Klasnić se susreo 2007. godine dok je nastuipao za Verder iz Bremena, a spasio se zahvaljujući bubregu svog oca. Posle operacije u potpunosti se vratio na teren, međutim, nakon izvesnog vremena Klasnićev problem nije rešen. Bubreg koji je dobio od oca je otkazao, pa mu je i majka Sima donirala svoj. 

Organizam je nažalost odbio i drugi organ, pa je 36-godišnji fudbaler sada primoran da u bolnici čeka da se pojavi neki od živih donora, koji odgovara nejgovoj krvnoj grupi, kako bi i treći put bio podvrgut transplantaciji.

Klasnić se trenutno nalazi na severu Nemačke, u Hamburgu, gde je po tri puta nedeljno išao na dijalizu, a otežavajuća okolnost mu je što više ne dolazi u obzir da mu donori bubrega budu članovi familije jer je organizam razvio antitela koja čine da organi rođaka postanu smrtonosni ako se transplantuju. Zato mu ostaje da se nada da će se uskoro pojaviti organ nekog od preminulih donora, ali moraće da sačeka dok dospe na vrh liste za transplantaciju koja je u Nemačkoj zaista ogromna, i na kojoj se čeka čak sedam godina u proseku. 

Posle dijaliza, Klasnić obično provodi vreme sa svojom devetogodišnjom ćerkicomFabijanom, kojoj kuva hranu i pomaže oko domaćih zadataka.

„Za nju bi sve trebalo da bude normalno. Zna da sam bolestan i da često idem u bolnicu, ali nije svesna zašto. Ne želim da je uplašim“, izjavio je Klasnić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar