Вучић: Ја ћу шлепером у тунел да сви виде да може да прође

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће бити кажњени одговорни што ће завршетак радова на путу Љиг-Прељина каснити два месеца.

Србија 30.09.2016 | 16:10
Вучић: Ја ћу шлепером у тунел да сви виде да може да прође
Вучић је, међутим, и додао да је "завршено оно што неки 70 година нису ни пипнули, а сваке године у свакој изборној кампањи су обећавали".

Он је на отварању фабрике "Тибет мода" у Ћуприји казао да ће 30. октобра присуствовати пуштању у саобраћај те деонице Коридора 11 и да ће сви тада уверити да је урађена по највишим стандардима.

"Ајзербеџанска компанија је одлично обавила свој посао у скоро рекордном року за српске услове, и то најтежу деоницу пута са око 200 објеката, мостова, надвожњака, виадукта и тунела. Одређених проблема је било, као што их увек има и са пројектном докуметацијом и са много чиме, али то никакве везе нема са тиме да ли је пола метра виши или нижи тунел", казао је Вучић.

Он је додао да ће на отварање те деонице ауто-пута да дође аутобусом или шлепером како би сви видели да ли може да прође или не може. Тиме је реаговао на писање медија да су тунели на деоници Љиг-Прељина дугој око 40,4 километра нижи од стандарда и да ће морати да се раде поправке.

"Када ту деоницу будемо отворили, мој је предлог да грађани два месеца могу бесплатно да се возе ауто-путем, да виде како то величанствено изгледа. Да људи виде шта је од њиховог новца урађено, а да јавни дуг нисмо увећали, захваљујући њиховом стрпљењу", рекао је Вучић.

Истакао је да се у Србији никада није више радило.

"Сада убрзавамо Кинезе да раде деоницу Лајковац-Љиг. Убрзали смо радове ка Бугарској, нарочито Грделичку клисуру, деоницу од 27,9 км. Имаћемо ускоро више километара него неки који су говорили да их нећемо стићи за 50 година. Ја обећавам за годину и два месеца ћемо их престићи по броју километара ауто-пута. Задовољан сам и поносан, има проблема али то решавамо. Поносан што се у Србији расправља да ли нешто што није урађено 70 година касни два месеца", рекао је Вучић.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар