Vučić: Ja ću šleperom u tunel da svi vide da može da prođe

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti kažnjeni odgovorni što će završetak radova na putu Ljig-Preljina kasniti dva meseca.

Srbija 30.09.2016 | 16:10
Vučić: Ja ću šleperom u tunel da svi vide da može da prođe
Vučić je, međutim, i dodao da je "završeno ono što neki 70 godina nisu ni pipnuli, a svake godine u svakoj izbornoj kampanji su obećavali".

On je na otvaranju fabrike "Tibet moda" u Ćupriji kazao da će 30. oktobra prisustvovati puštanju u saobraćaj te deonice Koridora 11 i da će svi tada uveriti da je urađena po najvišim standardima.

"Ajzerbedžanska kompanija je odlično obavila svoj posao u skoro rekordnom roku za srpske uslove, i to najtežu deonicu puta sa oko 200 objekata, mostova, nadvožnjaka, viadukta i tunela. Određenih problema je bilo, kao što ih uvek ima i sa projektnom dokumetacijom i sa mnogo čime, ali to nikakve veze nema sa time da li je pola metra viši ili niži tunel", kazao je Vučić.

On je dodao da će na otvaranje te deonice auto-puta da dođe autobusom ili šleperom kako bi svi videli da li može da prođe ili ne može. Time je reagovao na pisanje medija da su tuneli na deonici Ljig-Preljina dugoj oko 40,4 kilometra niži od standarda i da će morati da se rade popravke.

"Kada tu deonicu budemo otvorili, moj je predlog da građani dva meseca mogu besplatno da se voze auto-putem, da vide kako to veličanstveno izgleda. Da ljudi vide šta je od njihovog novca urađeno, a da javni dug nismo uvećali, zahvaljujući njihovom strpljenju", rekao je Vučić.

Istakao je da se u Srbiji nikada nije više radilo.

"Sada ubrzavamo Kineze da rade deonicu Lajkovac-Ljig. Ubrzali smo radove ka Bugarskoj, naročito Grdeličku klisuru, deonicu od 27,9 km. Imaćemo uskoro više kilometara nego neki koji su govorili da ih nećemo stići za 50 godina. Ja obećavam za godinu i dva meseca ćemo ih prestići po broju kilometara auto-puta. Zadovoljan sam i ponosan, ima problema ali to rešavamo. Ponosan što se u Srbiji raspravlja da li nešto što nije urađeno 70 godina kasni dva meseca", rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar