Новак: Прво мјесто више није мој приоритет!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је "променио приоритет", да прво место на АТП листи то више није и да сада жели да ужива на терену.

Тенис 01.10.2016 | 09:45
Новак: Прво мјесто више није мој приоритет!
"То не значи да нећу чинити све да дам допринос овом спорту, али не желим да играм тенис само да бих освајао титуле", рекао је Новак у Београду.

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, тренутно се налази у Београду где је на теренима Спортско-рекреативно-пословног центра "Милан Гале Мушкатировић" имао отворен тренинг, а потом одговарао на питања домаћих медија који су се окупили у великом броју.

Иако му је тренинг већ био у току, Новак је са осмехом дочекао новинаре, фоторепортере и сниматеље.

"Ово је било за вас, дошли сте у правом тренутку", нашалио се светски број један после једног атрактивног поена из волеја.

Расположен је био наш тенисер и током разговора.

"Лепо је проводити време у Србији са пријатељима и породицом. Прија ми када сам овде, иако је то заправо активан одмор", свестан је Ђоковић да свако његово појављивање у Београду и Србији изазива огромну пажњу јавности.

Иако постоји теоретска шанса да га до краја године Енди Мареј престигне на првом месту АТП листе, Новак каже да је задовољан актуелном сезоном.

"Апсолутно сам задовољан, не само овом сезоном него сваком, јер сам из сваке могао да извучем поуке. Немам за чим да жалим, све се дешава са разлогом и на терену и ван њега".

Новак се тренутно опоравља од повреде лакта, због које ће пропустити Мастерс у Пекингу, али је рекао да је у плану да се такмичи у Шангају.

"Идем у Шангај, али прво место ми више није приоритет", изненадио је Ђоковић све присутне том реченицом.

Уследило је потом и објашњење...

"Променио сам став, али то не значи да ћу променити свој допринос овом спорту. Трудићу се и даље, али од Ролан Гароса нисам успевао да пронађем испуњеност на терену. Психолошки сам имао велики притисак, а тенис ипак није једина ствар на свету. Направио сам велике успехе, али сада ми је психички став другачији".

Говорио је у даху...

"У последњих пет година свака сезона је другачија. Нисам иста особа која сам био. Разне ствари у животу утицале су на то да откривам себе. Не волим етикетирање, да је неко цео живот спортиста или новинар. Циљ ми је да повратим осећај уживања када држим рекет у рукама. Тренутно осећам превелик притисак и оптерећење због сталног наметања истих циљева. Једноставно, изгубио се тај начин размишљања да морам да будем најбољи".

Ипак, драж успеха је и даље примамљива.

"Наравно да ћу оберучке прихватити сваку титулу коју будем освојио".

Са 29 година и пехарима свих битних турнира у својим витринама, јасно је зашто се Новак Ђоковић заситио трке за првим местом светске ранг листе, али ми се, ипак, надамо да ћемо га још дуго гледати на врху.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар