Novak: Prvo mjesto više nije moj prioritet!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je "promenio prioritet", da prvo mesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu.

Tenis 01.10.2016 | 09:45
Novak: Prvo mjesto više nije moj prioritet!
"To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da bih osvajao titule", rekao je Novak u Beogradu.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, trenutno se nalazi u Beogradu gde je na terenima Sportsko-rekreativno-poslovnog centra "Milan Gale Muškatirović" imao otvoren trening, a potom odgovarao na pitanja domaćih medija koji su se okupili u velikom broju.

Iako mu je trening već bio u toku, Novak je sa osmehom dočekao novinare, fotoreportere i snimatelje.

"Ovo je bilo za vas, došli ste u pravom trenutku", našalio se svetski broj jedan posle jednog atraktivnog poena iz voleja.

Raspoložen je bio naš teniser i tokom razgovora.

"Lepo je provoditi vreme u Srbiji sa prijateljima i porodicom. Prija mi kada sam ovde, iako je to zapravo aktivan odmor", svestan je Đoković da svako njegovo pojavljivanje u Beogradu i Srbiji izaziva ogromnu pažnju javnosti.

Iako postoji teoretska šansa da ga do kraja godine Endi Marej prestigne na prvom mestu ATP liste, Novak kaže da je zadovoljan aktuelnom sezonom.

"Apsolutno sam zadovoljan, ne samo ovom sezonom nego svakom, jer sam iz svake mogao da izvučem pouke. Nemam za čim da žalim, sve se dešava sa razlogom i na terenu i van njega".

Novak se trenutno oporavlja od povrede lakta, zbog koje će propustiti Masters u Pekingu, ali je rekao da je u planu da se takmiči u Šangaju.

"Idem u Šangaj, ali prvo mesto mi više nije prioritet", iznenadio je Đoković sve prisutne tom rečenicom.

Usledilo je potom i objašnjenje...

"Promenio sam stav, ali to ne znači da ću promeniti svoj doprinos ovom sportu. Trudiću se i dalje, ali od Rolan Garosa nisam uspevao da pronađem ispunjenost na terenu. Psihološki sam imao veliki pritisak, a tenis ipak nije jedina stvar na svetu. Napravio sam velike uspehe, ali sada mi je psihički stav drugačiji".

Govorio je u dahu...

"U poslednjih pet godina svaka sezona je drugačija. Nisam ista osoba koja sam bio. Razne stvari u životu uticale su na to da otkrivam sebe. Ne volim etiketiranje, da je neko ceo život sportista ili novinar. Cilj mi je da povratim osećaj uživanja kada držim reket u rukama. Trenutno osećam prevelik pritisak i opterećenje zbog stalnog nametanja istih ciljeva. Jednostavno, izgubio se taj način razmišljanja da moram da budem najbolji".

Ipak, draž uspeha je i dalje primamljiva.

"Naravno da ću oberučke prihvatiti svaku titulu koju budem osvojio".

Sa 29 godina i peharima svih bitnih turnira u svojim vitrinama, jasno je zašto se Novak Đoković zasitio trke za prvim mestom svetske rang liste, ali mi se, ipak, nadamo da ćemo ga još dugo gledati na vrhu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar