Шенжен: Типсаревић у првом сету сломио ривала, па заказао 1/2-финале са Гаскеом!

Српски тенисер Јанко Типсаревић на путу је повратка у стару форму, а то показује и победа за полуфинале турнира у Шенжену. Његово прво после 1364 дана! Јанко Типсаревић изборио је пласман у полуфинале турнира у Шенжену, пошто је у четвртфиналу био бољи од Малека Жазирија из Туниса са 7:6(6), 6:2.

Тенис 30.09.2016 | 13:15
Шенжен: Типсаревић у првом сету сломио ривала, па заказао 1/2-финале са Гаскеом!
Први сет био је веома неизвестан, виђено је много брејк лопти, међутим ниједан од тенисера није успео да одузме сервис ривалу, па је уследио гем одлуке, тај-брејк.

У стилу читавог сета веома напето било је и у 13. гему, у ком се ипак боље снашао наш тенисер и решио га у своју корист са 8:6.

Опала је концентрација након тесно изгубљеног сета Жазирију, па је у раној фази друге деонице дозволио Типсаревићу да направи брејк и тако дође до кључне предности на мечу. До краја је тенисер из Србије држао свој сервис, а успео је да разлику увећа новим брејком.

Наредни ривал Типсаревићу на турниру у Шенжену биће Француз Ришар Гаске, који је у Кини постављен за трећег носиоца. Он је у четвртфиналу био бољи од Мише Зверева са 2:0, након два тај-брејка. У досадашња два сусрета Београђанин није успео да савлада Француза, тренутно 18. на светској листи.

Ово је прво полуфинале српског тенисера на неком АТП турниру још од Ченаја, који је одржан на самом почетку 2013, где је успео да се домогне и последње титуле у каријери. Главни разлог за толику паузу су здравствени проблем који су Типсу одвојили од терена на скоро две године. Чини се да је некада осми тенисер света на правом путу повратка у сам врх белог спорта.

Извор: блиц.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар