Šenžen: Tipsarević u prvom setu slomio rivala, pa zakazao 1/2-finale sa Gaskeom!

Srpski teniser Janko Tipsarević na putu je povratka u staru formu, a to pokazuje i pobeda za polufinale turnira u Šenženu. Njegovo prvo posle 1364 dana! Janko Tipsarević izborio je plasman u polufinale turnira u Šenženu, pošto je u četvrtfinalu bio bolji od Maleka Žazirija iz Tunisa sa 7:6(6), 6:2.

Tenis 30.09.2016 | 13:15
Šenžen: Tipsarević u prvom setu slomio rivala, pa zakazao 1/2-finale sa Gaskeom!
Prvi set bio je veoma neizvestan, viđeno je mnogo brejk lopti, međutim nijedan od tenisera nije uspeo da oduzme servis rivalu, pa je usledio gem odluke, taj-brejk.

U stilu čitavog seta veoma napeto bilo je i u 13. gemu, u kom se ipak bolje snašao naš teniser i rešio ga u svoju korist sa 8:6.

Opala je koncentracija nakon tesno izgubljenog seta Žaziriju, pa je u ranoj fazi druge deonice dozvolio Tipsareviću da napravi brejk i tako dođe do ključne prednosti na meču. Do kraja je teniser iz Srbije držao svoj servis, a uspeo je da razliku uveća novim brejkom.

Naredni rival Tipsareviću na turniru u Šenženu biće Francuz Rišar Gaske, koji je u Kini postavljen za trećeg nosioca. On je u četvrtfinalu bio bolji od Miše Zvereva sa 2:0, nakon dva taj-brejka. U dosadašnja dva susreta Beograđanin nije uspeo da savlada Francuza, trenutno 18. na svetskoj listi.

Ovo je prvo polufinale srpskog tenisera na nekom ATP turniru još od Čenaja, koji je održan na samom početku 2013, gde je uspeo da se domogne i poslednje titule u karijeri. Glavni razlog za toliku pauzu su zdravstveni problem koji su Tipsu odvojili od terena na skoro dve godine. Čini se da je nekada osmi teniser sveta na pravom putu povratka u sam vrh belog sporta.

Izvor: blic.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar