Српски дерби у Пекингу!

Јанковићева против Младеновићеве у првом колу Отвореног првенства Кине.

Тенис 30.09.2016 | 21:45
Српски дерби у Пекингу!
Изашао је комплетан жреб за жене Отвореног првенства Кине које се игра од 1. до 9. октобра. Србија ће у синглу и у дублу имати по једну представницу.

Јелена Јанковић у првом колу појединачне конкуренције укршта рекере са „нашом“ Францускињом, Кристином Младеновић, једном од најбољих дубл играчица на свету. Биће то први сусрет 39. и 54. тенисерке на светској листи. У првом колу сингле слободне су Диминика Цибулкова, Симона Халеп, Светлана Кузњецова и Петра Квитова.

Што се тиче дубла, Србију ће у Пекингу, као и претходно у Вухану представљати Александра Крунић у пару са Чехињом Катерином Синијаковом. Оне у прво колу играју против домаће комбинације Чен/Жаосуан.

Чајна опен је турнир WТА Премиер категорије који се игра у дворани на тврдој подлози, а наградни фонд је скоро три милиона долара! Управо зато се у Пекинг сјатила сама елита женског белог спорта, изузев повређене Серене Вилијамс.Титулу брани Гарбиње Мугуруза, други носилац, коју је Џеј Џеј победила недавно у Вухану.

Мушки део турнира почиње два дана касније, дакле 3. октобра, а на њему због повреде лакта титулу неће бранити Новак Ђоковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар