Srpski derbi u Pekingu!

Jankovićeva protiv Mladenovićeve u prvom kolu Otvorenog prvenstva Kine.

Tenis 30.09.2016 | 21:45
Srpski derbi u Pekingu!
Izašao je kompletan žreb za žene Otvorenog prvenstva Kine koje se igra od 1. do 9. oktobra. Srbija će u singlu i u dublu imati po jednu predstavnicu.

Jelena Janković u prvom kolu pojedinačne konkurencije ukršta rekere sa „našom“ Francuskinjom, Kristinom Mladenović, jednom od najboljih dubl igračica na svetu. Biće to prvi susret 39. i 54. teniserke na svetskoj listi. U prvom kolu single slobodne su Diminika Cibulkova, Simona Halep, Svetlana Kuznjecova i Petra Kvitova.

Što se tiče dubla, Srbiju će u Pekingu, kao i prethodno u Vuhanu predstavljati Aleksandra Krunić u paru sa Čehinjom Katerinom Sinijakovom. One u prvo kolu igraju protiv domaće kombinacije Čen/Žaosuan.

Čajna open je turnir WTA Premier kategorije koji se igra u dvorani na tvrdoj podlozi, a nagradni fond je skoro tri miliona dolara! Upravo zato se u Peking sjatila sama elita ženskog belog sporta, izuzev povređene Serene Vilijams.Titulu brani Garbinje Muguruza, drugi nosilac, koju je Džej Džej pobedila nedavno u Vuhanu.

Muški deo turnira počinje dva dana kasnije, dakle 3. oktobra, a na njemu zbog povrede lakta titulu neće braniti Novak Đoković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar