СЛС, 11. коло - најава: Крај негативних серија или не?!

Нови Пазар, Јавор, Борац, Чукарички и Рад "јуре" прекид негативних серија, али да ли ће у томе успети у овом колу или не?

Фудбал 30.09.2016 | 14:30
СЛС, 11. коло - најава: Крај негативних серија или не?!
Последње коло пред репрезентативну паузу.

Велики број фудбалера из Суперлиге већ је имао својеврсну "репрезентативну паузу" (ако је то уопште пауза?) због одигравања пријатељске утакмице са Катаром (0:3), па ће из тог разлога сви мечеви овог 11. кола бити одиграни у недељу.

Водећа Црвена звезда, која је дала велики број фудбалера за "Б" селекцију, у недељу гостује у Ивањици и покушаће да остане на првом месту на које је (поново) дошла у прошлом колу након тријумфа над Војводином (4:0). Гостовање Јавору одувек је било проблематично за црвено-беле, али њихов ривал није у доброј форми пошто не зна за победу у седам последњих мечева.

Додуше, последња четири њихова заврешна су ремијем, са изузетком тријумфа у Купу против Пролетера (0:1).

Меч се игра од 17 часова, а видећемо какав ће састав извести Миодраг Божовић пошто су стандардни првотимци Марко Петковић, Марко Полетановић, Михаило Ристић и Срђан Плавшић, док је са екипом био и Филип Манојловић који није бранио на том мечу.

Зато јесте Филип Кљајић из Партизана кога вероватно очекује место међу стативама и против Младости.

Црно-бели ће у Хумској покушати да наставе добар низ, али исто то ће желети и екипа из Лучана која је победила на последња четири меча, рачунајући и утакмицу у Купу.

Осим Кљајића - Партизан је "Б" селекцији дао још два одбрамбена фудбалера, па су против Катара наступили и Никола Миленковић и Немања Милетић, а видећемо да ли ће се они наћи у стартних 11 и помоћи свом тиму да настави добру традицију против Лучанаца у Хумској - пошто Партизан на свом стадиону никада није примио гол од ове екипе (4:0, 3:0, 2:0, 4:0).

Другопласирана Војводина игра на свом терену од 19 часова против Метлаца и покушаће да победи како би искористила евентуални кикс Звезде и врати се на прво место. Новосађани су у прошлом колу прекинули низ добрих резултата поразом од Звезде у Београду, док је Металац везао два пораза и без победе је у последња три дуела.

Војводина је друга на табели са 23 бода, а Металац је осми са 14 бодова.

Негативни низ покушаће да прекину и Чукарички и Борац - и то у међусобном дуелу. "Чука" са новим тренером Горданом Петрићем тражи тријумф након шест кола без победе, док је у случају Чачана то нешто боље - четири кола без победе.

Они тренутно и деле дно табеле са само шест бодова из 10 кола.

Истоме се нада и Нови Пазар који је променио тренера, али за противника има трећепласирани Раднички из Ниша, док ће тежак посао за прекид "црне серије" имати и фудбалери Рада у Суботици против Спартака.

Распоред 11. кола Суперлиге:

15.00 Бачка – Вождовац
15.00 Спартак – Рад
17.00 Јавор – Црвена звезда (Арена спорт 4)
19.00 Чукарички – Борац
19.00 Нови Пазар – Раднички Ниш
19.00 Партизан – Младост (Арена спорт 3)
19.00 Радник – Напредак
19.00 Војводина - Металац

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар