SLS, 11. kolo - najava: Kraj negativnih serija ili ne?!

Novi Pazar, Javor, Borac, Čukarički i Rad "jure" prekid negativnih serija, ali da li će u tome uspeti u ovom kolu ili ne?

Fudbal 30.09.2016 | 14:30
SLS, 11. kolo - najava: Kraj negativnih serija ili ne?!
Poslednje kolo pred reprezentativnu pauzu.

Veliki broj fudbalera iz Superlige već je imao svojevrsnu "reprezentativnu pauzu" (ako je to uopšte pauza?) zbog odigravanja prijateljske utakmice sa Katarom (0:3), pa će iz tog razloga svi mečevi ovog 11. kola biti odigrani u nedelju.

Vodeća Crvena zvezda, koja je dala veliki broj fudbalera za "B" selekciju, u nedelju gostuje u Ivanjici i pokušaće da ostane na prvom mestu na koje je (ponovo) došla u prošlom kolu nakon trijumfa nad Vojvodinom (4:0). Gostovanje Javoru oduvek je bilo problematično za crveno-bele, ali njihov rival nije u dobroj formi pošto ne zna za pobedu u sedam poslednjih mečeva.

Doduše, poslednja četiri njihova zavrešna su remijem, sa izuzetkom trijumfa u Kupu protiv Proletera (0:1).

Meč se igra od 17 časova, a videćemo kakav će sastav izvesti Miodrag Božović pošto su standardni prvotimci Marko Petković, Marko Poletanović, Mihailo Ristić i Srđan Plavšić, dok je sa ekipom bio i Filip Manojlović koji nije branio na tom meču.

Zato jeste Filip Kljajić iz Partizana koga verovatno očekuje mesto među stativama i protiv Mladosti.

Crno-beli će u Humskoj pokušati da nastave dobar niz, ali isto to će želeti i ekipa iz Lučana koja je pobedila na poslednja četiri meča, računajući i utakmicu u Kupu.

Osim Kljajića - Partizan je "B" selekciji dao još dva odbrambena fudbalera, pa su protiv Katara nastupili i Nikola Milenković i Nemanja Miletić, a videćemo da li će se oni naći u startnih 11 i pomoći svom timu da nastavi dobru tradiciju protiv Lučanaca u Humskoj - pošto Partizan na svom stadionu nikada nije primio gol od ove ekipe (4:0, 3:0, 2:0, 4:0).

Drugoplasirana Vojvodina igra na svom terenu od 19 časova protiv Metlaca i pokušaće da pobedi kako bi iskoristila eventualni kiks Zvezde i vrati se na prvo mesto. Novosađani su u prošlom kolu prekinuli niz dobrih rezultata porazom od Zvezde u Beogradu, dok je Metalac vezao dva poraza i bez pobede je u poslednja tri duela.

Vojvodina je druga na tabeli sa 23 boda, a Metalac je osmi sa 14 bodova.

Negativni niz pokušaće da prekinu i Čukarički i Borac - i to u međusobnom duelu. "Čuka" sa novim trenerom Gordanom Petrićem traži trijumf nakon šest kola bez pobede, dok je u slučaju Čačana to nešto bolje - četiri kola bez pobede.

Oni trenutno i dele dno tabele sa samo šest bodova iz 10 kola.

Istome se nada i Novi Pazar koji je promenio trenera, ali za protivnika ima trećeplasirani Radnički iz Niša, dok će težak posao za prekid "crne serije" imati i fudbaleri Rada u Subotici protiv Spartaka.

Raspored 11. kola Superlige:

15.00 Bačka – Voždovac
15.00 Spartak – Rad
17.00 Javor – Crvena zvezda (Arena sport 4)
19.00 Čukarički – Borac
19.00 Novi Pazar – Radnički Niš
19.00 Partizan – Mladost (Arena sport 3)
19.00 Radnik – Napredak
19.00 Vojvodina - Metalac

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar