Ђинђићево убиство тражио најближи сарадник

Послије изјаве Милоша Симовића, припадника "земунског клана“ који је осуђен у предмету за убиство премијера, да је један политичар наручилац убиства Зорана Ђинђића, већина чланова тадашње владе у паници је да би могао да објелодани име налогодавца.

Србија 29.09.2016 | 22:47
Ђинђићево убиство тражио најближи сарадник
Како каже извор "Курира", неколико бивших министара из тог времена јуче је разговарало о томе да ли је сад тренутак да у јавност исплива ко је наручио убиство.

"Симовић је опет упро прстом у неке политичаре, али је поново изостало оно чега се сви плаше, а то је да каже конкретно име. Неколицина бивших министара наслућује да он може да изговори и име налогодавца, јер је на суђењу за убиство новинара Славка Ћурувије инсистирао на тој теми", каже извор.

Симовић је, иначе, на суђењу 2011. године казао да је ријеч о политичару кога зову Ћоки. Јавност је убрзо почела да лицитира да се иза надимка Ћоки крије један од лидера ДОС Небојша Човић.

Крајем 2011. мајка покојног премијера Мила Ђинђић и његова сестра Гордана Филиповић Ђинђић поднијеле су кривичну пријаву против Човића и предсједника Нове Србије Велимира Илића због непријављивања припрема за извршење кривичног дјела напада на уставни поредак, док је против Човића поднесена пријава и због подстрекивања на убиство представника највиших органа.

Човић јуче није био расположен да се враћа на детаље са суђења за убиство премијера.

"Својевремено сам све то коментарисао и заиста не желим поново о истом. Нити себе видим нити препознајем у свему томе, а ко кога и на шта намјешта и како се пакују и намјештају такозвани заштићени свједоци, то није моје да објашњавам ", изјавио је Човић.

Клан Милошевић

Упитан какве конкретно сумње има кад говори о паковању и намјештању заштићених свједока и на кога мисли, Човић није конкретно одговорио:

"Немам никакве сумње, већ само закључујем".

Зоран Живковић, који је послије атентата сјео у фотељу премијера, рекао је да истрага о политичким мотивима убиства предсједника Владе Србије још траје и да траје предуго.

"Зорана је могао да убије само неко ко је имао контакт са убицама, мотив и новац, а то је клан Милошевић. Али, то не могу да докажем", каже Живковић.

Велимир Илић јуче није одговарао на позиве "Курира", а коментар је изостао и од бившег предсједника СРЈ Војислава Коштунице, као и од удовице премијера Ружице Ђинђић. На позиве није одговарао ни портпарол ЛДП, па смо остали ускраћени и за коментар Чедомира Јовановића.

Извор: Прессрс.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Логика

29.09.2016 18:05

Наручилац убиства Зорана Ђинђића је супруга Милошевића Мира. Она је преко тајне Руске полиције убацила одређену количину новца у Србију да се организује то кривично дјело. Организатори су као извршиоце нашли Црвене Беретке и то је одрађено на један професионалан начин. Мотив убиства Ђинђића је званично био "патриотско спашавање ратних злочинаца од изручења Хагу", а заправо је прави мотив била освета Мире Милошевић Ђинђићу због изручења Слободана Милошевића Хагу. Из свега тога једини логичан закључак се може да изведе. Паметном доста !

ОДГОВОРИТЕ
Name

пфц

30.09.2016 13:10

А ти си као паметан

Name

Дон Кихот

29.09.2016 18:10

све је то иста багра ...за власт побили би све ....

ОДГОВОРИТЕ