Đinđićevo ubistvo tražio najbliži saradnik

Poslije izjave Miloša Simovića, pripadnika "zemunskog klana“ koji je osuđen u predmetu za ubistvo premijera, da je jedan političar naručilac ubistva Zorana Đinđića, većina članova tadašnje vlade u panici je da bi mogao da objelodani ime nalogodavca.

Srbija 29.09.2016 | 22:47
Đinđićevo ubistvo tražio najbliži saradnik
Kako kaže izvor "Kurira", nekoliko bivših ministara iz tog vremena juče je razgovaralo o tome da li je sad trenutak da u javnost ispliva ko je naručio ubistvo.

"Simović je opet upro prstom u neke političare, ali je ponovo izostalo ono čega se svi plaše, a to je da kaže konkretno ime. Nekolicina bivših ministara naslućuje da on može da izgovori i ime nalogodavca, jer je na suđenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije insistirao na toj temi", kaže izvor.

Simović je, inače, na suđenju 2011. godine kazao da je riječ o političaru koga zovu Ćoki. Javnost je ubrzo počela da licitira da se iza nadimka Ćoki krije jedan od lidera DOS Nebojša Čović.

Krajem 2011. majka pokojnog premijera Mila Đinđić i njegova sestra Gordana Filipović Đinđić podnijele su krivičnu prijavu protiv Čovića i predsjednika Nove Srbije Velimira Ilića zbog neprijavljivanja priprema za izvršenje krivičnog djela napada na ustavni poredak, dok je protiv Čovića podnesena prijava i zbog podstrekivanja na ubistvo predstavnika najviših organa.

Čović juče nije bio raspoložen da se vraća na detalje sa suđenja za ubistvo premijera.

"Svojevremeno sam sve to komentarisao i zaista ne želim ponovo o istom. Niti sebe vidim niti prepoznajem u svemu tome, a ko koga i na šta namješta i kako se pakuju i namještaju takozvani zaštićeni svjedoci, to nije moje da objašnjavam ", izjavio je Čović.

Klan Milošević

Upitan kakve konkretno sumnje ima kad govori o pakovanju i namještanju zaštićenih svjedoka i na koga misli, Čović nije konkretno odgovorio:

"Nemam nikakve sumnje, već samo zaključujem".

Zoran Živković, koji je poslije atentata sjeo u fotelju premijera, rekao je da istraga o političkim motivima ubistva predsjednika Vlade Srbije još traje i da traje predugo.

"Zorana je mogao da ubije samo neko ko je imao kontakt sa ubicama, motiv i novac, a to je klan Milošević. Ali, to ne mogu da dokažem", kaže Živković.

Velimir Ilić juče nije odgovarao na pozive "Kurira", a komentar je izostao i od bivšeg predsjednika SRJ Vojislava Koštunice, kao i od udovice premijera Ružice Đinđić. Na pozive nije odgovarao ni portparol LDP, pa smo ostali uskraćeni i za komentar Čedomira Jovanovića.

Izvor: Pressrs.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Logika

29.09.2016 18:05

Naručilac ubistva Zorana Đinđića je supruga Miloševića Mira. Ona je preko tajne Ruske policije ubacila određenu količinu novca u Srbiju da se organizuje to krivično djelo. Organizatori su kao izvršioce našli Crvene Beretke i to je odrađeno na jedan profesionalan način. Motiv ubistva Đinđića je zvanično bio "patriotsko spašavanje ratnih zločinaca od izručenja Hagu", a zapravo je pravi motiv bila osveta Mire Milošević Đinđiću zbog izručenja Slobodana Miloševića Hagu. Iz svega toga jedini logičan zaključak se može da izvede. Pametnom dosta !

ODGOVORITE
Name

pfc

30.09.2016 13:10

A ti si kao pametan

Name

Don Kihot

29.09.2016 18:10

sve je to ista bagra ...za vlast pobili bi sve ....

ODGOVORITE