Гатузо: ОН је био мој допинг!

Легендарни везиста Милана се присећа шампионских дана...

Фудбал 01.10.2016 | 21:30
Гатузо: ОН је био мој допинг!
Била је то једна од најбољих генерација у историји европскоиг фудбала. Тај Милан са почетка овог века је освојио две Лиге шампиона, а могао је још две да није било невероватних пораза од Депортива и Ливерпула. Незамењив члан те златне генерације је био неуморни везиста Ђенаро Гатузо.

Поводом 80. рођендана Милановог власника Силвија Берлусконија, Гатузо се присетио тих дана и утицаја коју је газда Росонера имао на екипу.

“Берлускони је био мој допинг. Када би дошао да нас посети у Миланело, дао би нам огромно самопоуздање. Никада нећу заборавити његов говор који нам је одржао уочи финала Лиге шампиона против Јувентуса у Манчестеру. Има невероватну харизму. Не само због речи које је изговорао, већ и због начина на који је то радио”, присетио се Гатузо у разговору за Газету дело Спорт поводом Берлусконијевог 80. рођендана.

Фудбал је данас препун богатих власника који се баш и не разумеју најбоље у фудбал.Берлускони је био другачијег кова, тврди Гатузо.

“Наравно да се разуме у фудбал. Увек се интересовао за нас. Знао је шта волимо, а шта не. Знао је све о нама и зато смо били везани за њега. Ако бих ја имао неки проблем, он би дошао у Миалнело и питао ме како да га реши. Знао је да ме остави без текста. Обично када разговарам са људима, гледам их у очи, али са њим сам некада морао да спустим поглед. Једино неслагање смо имали око моје браде која га је нервирала”, нашалио се бивши репрезентативац Италије.

Потом се присетио дана када је Милан харао европским фудбалом. Што је у многоме била и Берлусконијева заслуга.

“Тај Милан је био попут савршене машине. Права мала породица у којој су били сви за једног и један за све. Берлускони није бирао играче само по фудбалским квалитетима већ и по људским”.

Какву рођенданску жељу има за Берлусконија?

“Шта бих му пожелео за 80. рођендан? Само здравље. За остало ће се он потрудити… Мада имам једну идеју. Могао би да дође код мене у Пизу и да ми буде асистент. Много би нам знаечио као мотиватор у свлачионици”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар