Gatuzo: ON je bio moj doping!

Legendarni vezista Milana se priseća šampionskih dana...

Fudbal 01.10.2016 | 21:30
Gatuzo: ON je bio moj doping!
Bila je to jedna od najboljih generacija u istoriji evropskoig fudbala. Taj Milan sa početka ovog veka je osvojio dve Lige šampiona, a mogao je još dve da nije bilo neverovatnih poraza od Deportiva i Liverpula. Nezamenjiv član te zlatne generacije je bio neumorni vezista Đenaro Gatuzo.

Povodom 80. rođendana Milanovog vlasnika Silvija Berluskonija, Gatuzo se prisetio tih dana i uticaja koju je gazda Rosonera imao na ekipu.

“Berluskoni je bio moj doping. Kada bi došao da nas poseti u Milanelo, dao bi nam ogromno samopouzdanje. Nikada neću zaboraviti njegov govor koji nam je održao uoči finala Lige šampiona protiv Juventusa u Mančesteru. Ima neverovatnu harizmu. Ne samo zbog reči koje je izgovorao, već i zbog načina na koji je to radio”, prisetio se Gatuzo u razgovoru za Gazetu delo Sport povodom Berluskonijevog 80. rođendana.

Fudbal je danas prepun bogatih vlasnika koji se baš i ne razumeju najbolje u fudbal.Berluskoni je bio drugačijeg kova, tvrdi Gatuzo.

“Naravno da se razume u fudbal. Uvek se interesovao za nas. Znao je šta volimo, a šta ne. Znao je sve o nama i zato smo bili vezani za njega. Ako bih ja imao neki problem, on bi došao u Mialnelo i pitao me kako da ga reši. Znao je da me ostavi bez teksta. Obično kada razgovaram sa ljudima, gledam ih u oči, ali sa njim sam nekada morao da spustim pogled. Jedino neslaganje smo imali oko moje brade koja ga je nervirala”, našalio se bivši reprezentativac Italije.

Potom se prisetio dana kada je Milan harao evropskim fudbalom. Što je u mnogome bila i Berluskonijeva zasluga.

“Taj Milan je bio poput savršene mašine. Prava mala porodica u kojoj su bili svi za jednog i jedan za sve. Berluskoni nije birao igrače samo po fudbalskim kvalitetima već i po ljudskim”.

Kakvu rođendansku želju ima za Berluskonija?

“Šta bih mu poželeo za 80. rođendan? Samo zdravlje. Za ostalo će se on potruditi… Mada imam jednu ideju. Mogao bi da dođe kod mene u Pizu i da mi bude asistent. Mnogo bi nam znaečio kao motivator u svlačionici”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar