СП: Квалификације стижу, Аустрија и Велс у проблему!

Када "орлови" буду почињали меч у Кишињеву, на "Ернст Хапел" стадиону Колер и Колман мораће да изведу поставе без јако важних играча. Да ли ће голгетер Аустрије бити спреман за "Маракану"?

Фудбал 30.09.2016 | 21:00
СП: Квалификације стижу, Аустрија и Велс у проблему!
У истом тренутку када репрезентација Србије буде почела меч у Кишињеву, наредног четвртка на стадиону "Зимбру", у Бечу, на познатом "Ернст Хапел" стадиону почеће и дерби у нашој Групи Д.

Састаће се две селекције које су забележиле победе на старту квалификација за Светско првенство 2018. године у Русији, Аустрија и Велс.

По свему судећи, и једни и други биће без важних фудбалера за игру и завршницу – домаћин највероватније неће моћи да рачуна на центарфора Марка Јанка из Базела, док ће гост сигурно играти без везисте Арсенала, Арона Рамзија.

Њих двојица изузетно много значе за тимове које са клупа предводе Марсел Колер и Крис Колман, а видећемо ко ће се боље прилагодити новонасталој ситуацији, уколико Јанко заиста не буде могао да наступи.

"За нас је јако важно да Марк овог викенда добије прилику да игра у шампионату Швајцарске", рекао је Колер, иначе Швајцарац.

Јанко, стрелац 27 голова на 57 мечева за Аустрију, повредио се пре две недеље и од тада није играо, рачунајући и синошњи пораз Базела управо од Рамзијевог Арсенала у Лондону (2:0), но Колер није желео тек тако да га отпише, па га је уврстио у списак од 23 играча за мечеве са Велсом и потом Србијом, у Београду, у понедељак 9. октобра.

Колер је за овај двомеч са директним ривалима за прво место у групи позвао идентичан тим с којим је путовао у Кишињев пре три недеље и однео кући победу од 1:2.

Многи су очекивали да ће уместо повређеног Јанка, Колер позвати младог и талентованог Денија Алара из Штурма, али је он стигао само до списка резерви.

"Алар не познаје уопште национални тим. Новом играчу потребно је време, а ми га нећемо имати уочи меча са Велсом", рекао је Колер, алудирајући на окупљање наредног понедељка, после чега ће припреме трајати само три дана.

Што се нас тиче, "орлови" би после гостовања Молдавији и, надамо се, остварене победе, требало да очекују Јанка у утакмици која ће у великој мери одредити даљи ток квалификацима, а у 2016. биће одиграна још једна тешка и важна утакмица, 12. новембра, између Велса и Србије.

За очекивати је да то тада Рамзи буде спреман...

Иначе, Рамзи није једини адут Колмана, који неће бити у акцији током наредне две недеље.

Селектор Велса, полуфиналисте ЕУРО 2016, није позвао ни Џорџа Вилијамса, али ровитог Шона Макдоналда јесте. Проблем за Колмана могла би да буде и форма Џонија Вилијамса, који се вратио лаганим тренинзима у Ипсвичу, али који је далеко од пуне физичке спреме.

Велс се после Беча враћа у Кардиф, где ће дочекати Молдавију.

Велс

Голмани:Хенеси (Кристал Палас), Вард (Хадерсфил), Вилијамс (Инвернес).

Одбрана:Гантер (Рединг), Дејвис (Тотенхем), Честер (Астон Вила), Колинс (Вест Хем), Дамет (Њукасл), Ричардс (Кардиф), Тејлор (Свонси), Вилијамс (Евертон).

Средина:Ален (Стоук), Кинг (Лестер), Хјуз (Кардиф), Макдоналд (Виган), Лоренс (Ипсвич), Ледли (Кристал Палас).

Напад:Бејл (Реал Мадрид), Чурч (Рода), Котерил (Бирмингем), Робсон-Кану (ВБА), Воукс (Барнли).

Аустрија

Голмани:Алмер (Аустрија), Луске (Алтах), Језџан (Леверкузен).

Одбрана:Драговић (Леверкузен), Хинтереген (Аугзбург), Клајн (Штутгарт), Лазаро (Салцбург), Продл (Вотфорд), Штангл (Салцбург), Зитнер (Инглоштат), Вимер (Тотенхем).

Средина:Алаба (Бајерн), Арнаутовић (Стоук), Баумгартлингер (Леверкузен), Харник (Хановер), Илсанкер (Лајпциг), Јунузовић (Бремен), Сабитцер (Лајпциг), Шауб (Рапид), Шеф (Шалке).

Напад:Грегорич (Хамбург), Хинтерзер (Инглоштат), Јанко (Базел).

Група Д

Парови 2. кола, четвртак, 6. октобар: Аустрија - Велс (20.45), Молдавија - Србија (20.45), Ирска - Грузија (20.45).

Парови 3. кола, понедељак, 9. октобар: Велс - Грузија (18.00), Молдавија - Ирска (20.45), Србија - Аустрија (20.45).

Табела: Велс 3 (4:0), Аустрија 3 (2:1), Србија 1 (2:2), Ирска 1 (2:2), Грузија 0 (1:2), Молдавија 0 (0:4).

Резултати 1. кола: Велс - Молдавија 4:0, Грузија - Аустрија 1:2, Србија - Ирска 2:2.

Парови 4. кола (12. новембар): Аустрија - Ирска (18.00), Грузија - Молдавија (18.00), Велс - Србија (20.45).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар