SP: Kvalifikacije stižu, Austrija i Vels u problemu!

Kada "orlovi" budu počinjali meč u Kišinjevu, na "Ernst Hapel" stadionu Koler i Kolman moraće da izvedu postave bez jako važnih igrača. Da li će golgeter Austrije biti spreman za "Marakanu"?

Fudbal 30.09.2016 | 21:00
SP: Kvalifikacije stižu, Austrija i Vels u problemu!
U istom trenutku kada reprezentacija Srbije bude počela meč u Kišinjevu, narednog četvrtka na stadionu "Zimbru", u Beču, na poznatom "Ernst Hapel" stadionu počeće i derbi u našoj Grupi D.

Sastaće se dve selekcije koje su zabeležile pobede na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, Austrija i Vels.

Po svemu sudeći, i jedni i drugi biće bez važnih fudbalera za igru i završnicu – domaćin najverovatnije neće moći da računa na centarfora Marka Janka iz Bazela, dok će gost sigurno igrati bez veziste Arsenala, Arona Ramzija.

Njih dvojica izuzetno mnogo znače za timove koje sa klupa predvode Marsel Koler i Kris Kolman, a videćemo ko će se bolje prilagoditi novonastaloj situaciji, ukoliko Janko zaista ne bude mogao da nastupi.

"Za nas je jako važno da Mark ovog vikenda dobije priliku da igra u šampionatu Švajcarske", rekao je Koler, inače Švajcarac.

Janko, strelac 27 golova na 57 mečeva za Austriju, povredio se pre dve nedelje i od tada nije igrao, računajući i sinošnji poraz Bazela upravo od Ramzijevog Arsenala u Londonu (2:0), no Koler nije želeo tek tako da ga otpiše, pa ga je uvrstio u spisak od 23 igrača za mečeve sa Velsom i potom Srbijom, u Beogradu, u ponedeljak 9. oktobra.

Koler je za ovaj dvomeč sa direktnim rivalima za prvo mesto u grupi pozvao identičan tim s kojim je putovao u Kišinjev pre tri nedelje i odneo kući pobedu od 1:2.

Mnogi su očekivali da će umesto povređenog Janka, Koler pozvati mladog i talentovanog Denija Alara iz Šturma, ali je on stigao samo do spiska rezervi.

"Alar ne poznaje uopšte nacionalni tim. Novom igraču potrebno je vreme, a mi ga nećemo imati uoči meča sa Velsom", rekao je Koler, aludirajući na okupljanje narednog ponedeljka, posle čega će pripreme trajati samo tri dana.

Što se nas tiče, "orlovi" bi posle gostovanja Moldaviji i, nadamo se, ostvarene pobede, trebalo da očekuju Janka u utakmici koja će u velikoj meri odrediti dalji tok kvalifikacima, a u 2016. biće odigrana još jedna teška i važna utakmica, 12. novembra, između Velsa i Srbije.

Za očekivati je da to tada Ramzi bude spreman...

Inače, Ramzi nije jedini adut Kolmana, koji neće biti u akciji tokom naredne dve nedelje.

Selektor Velsa, polufinaliste EURO 2016, nije pozvao ni Džordža Vilijamsa, ali rovitog Šona Makdonalda jeste. Problem za Kolmana mogla bi da bude i forma Džonija Vilijamsa, koji se vratio laganim treninzima u Ipsviču, ali koji je daleko od pune fizičke spreme.

Vels se posle Beča vraća u Kardif, gde će dočekati Moldaviju.

Vels

Golmani:Henesi (Kristal Palas), Vard (Hadersfil), Vilijams (Invernes).

Odbrana:Ganter (Reding), Dejvis (Totenhem), Čester (Aston Vila), Kolins (Vest Hem), Damet (Njukasl), Ričards (Kardif), Tejlor (Svonsi), Vilijams (Everton).

Sredina:Alen (Stouk), King (Lester), Hjuz (Kardif), Makdonald (Vigan), Lorens (Ipsvič), Ledli (Kristal Palas).

Napad:Bejl (Real Madrid), Čurč (Roda), Koteril (Birmingem), Robson-Kanu (VBA), Vouks (Barnli).

Austrija

Golmani:Almer (Austrija), Luske (Altah), Jezdžan (Leverkuzen).

Odbrana:Dragović (Leverkuzen), Hinteregen (Augzburg), Klajn (Štutgart), Lazaro (Salcburg), Prodl (Votford), Štangl (Salcburg), Zitner (Ingloštat), Vimer (Totenhem).

Sredina:Alaba (Bajern), Arnautović (Stouk), Baumgartlinger (Leverkuzen), Harnik (Hanover), Ilsanker (Lajpcig), Junuzović (Bremen), Sabitcer (Lajpcig), Šaub (Rapid), Šef (Šalke).

Napad:Gregorič (Hamburg), Hinterzer (Ingloštat), Janko (Bazel).

Grupa D

Parovi 2. kola, četvrtak, 6. oktobar: Austrija - Vels (20.45), Moldavija - Srbija (20.45), Irska - Gruzija (20.45).

Parovi 3. kola, ponedeljak, 9. oktobar: Vels - Gruzija (18.00), Moldavija - Irska (20.45), Srbija - Austrija (20.45).

Tabela: Vels 3 (4:0), Austrija 3 (2:1), Srbija 1 (2:2), Irska 1 (2:2), Gruzija 0 (1:2), Moldavija 0 (0:4).

Rezultati 1. kola: Vels - Moldavija 4:0, Gruzija - Austrija 1:2, Srbija - Irska 2:2.

Parovi 4. kola (12. novembar): Austrija - Irska (18.00), Gruzija - Moldavija (18.00), Vels - Srbija (20.45).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar