Требиње: Усвојен ребаланс буџета

Скупштина града Требиња на посљедњој сједници у овом четворогодишњем мандату усвојила је ребаланс буџета за 2016. годину, те измјену одлуке о извршењу буџета за ову годину.

Република Српска 29.09.2016 | 16:44
Требиње: Усвојен ребаланс буџета
Укупна буџетска средства у ребалансу износе 24 милиона и 560 хиљада марака, што је за око 360 хиљада марака, или за 1,45 %, мање у односу на план буџета.

"Данас је усвојен ребаланс буџета града Требиња за 2016. у износу од 24 милиона и 560 хиљада КМ, што је у односу на усвојени буџет већи за 1,45 одсто или 360 хиљада КМ. Овај буџет карактерише његова развојна компонента, што је потврда да је 5 милиона КМ издвојено за капитална и социјална улагања, јер сви грантови и сва предвиђене издвајања за социјалне категорије становништва су испоштоване и биће испоштаване у овом буџету”, рекао је Зоран Анђушић, одборник ПДП-а.

Илија Станковић, одборник СДС-а, каже да је одржавањем данашње Скупштине испуњена законска обавеза, те да је не треба гледати као дио предизборне приче.

“Ми смо данас донијели одлуку о ребалансу буџета. То је редован посао који се обавља у складу свих законских обавеза и обавеза које прате рад Скупштине. Ова Скупштина је мало касније заказана и долази непосредно пред изборе и зато не би било добро да се користи као материјал у предизборне активности”, навео је Станковић.

Ни овој сједници нису присутвовали представници опозиције, СНСД-а, ДНС-а и НДП-а. То је њихов проблем, каже предсједник Скупштине Слободан Пртило и нешто што треба да објасне онима који су их бирали.

“Предизборно вријеме доноси предизборне игранке тако да је и овај недолазак одборника из опозиције један вид политичке игранке и политичког надмудривања у парламенту, што мислим да није добро. Имамо могућност да разговором супроставимо своје ставове и да донесемо значајне одлуке за добробит свих грађана града Требиња и Републике Српске који су нас изабрали и дали мандат да у име њих причамо и доносимо важне одлуке”, истакао је Пртило.

Одборници Скупштине Града Требиња, између осталог, усвојили су и одлуку о измјенама и допунама програма уређења градског грађевинског земљишта за 2016. годину по ребалансу буџета, као измјену и допуну одлуке о оснивању „Народне библиотеке“ у Требињу и одлуку о прикупљању, одвожењу и депоновању комуналног отпада.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фицо

30.09.2016 07:42

Прелијеп град.

ОДГОВОРИТЕ