Trebinje: Usvojen rebalans budžeta

Skupština grada Trebinja na posljednjoj sjednici u ovom četvorogodišnjem mandatu usvojila je rebalans budžeta za 2016. godinu, te izmjenu odluke o izvršenju budžeta za ovu godinu.

Republika Srpska 29.09.2016 | 16:44
Trebinje: Usvojen rebalans budžeta
Ukupna budžetska sredstva u rebalansu iznose 24 miliona i 560 hiljada maraka, što je za oko 360 hiljada maraka, ili za 1,45 %, manje u odnosu na plan budžeta.

"Danas je usvojen rebalans budžeta grada Trebinja za 2016. u iznosu od 24 miliona i 560 hiljada KM, što je u odnosu na usvojeni budžet veći za 1,45 odsto ili 360 hiljada KM. Ovaj budžet karakteriše njegova razvojna komponenta, što je potvrda da je 5 miliona KM izdvojeno za kapitalna i socijalna ulaganja, jer svi grantovi i sva predviđene izdvajanja za socijalne kategorije stanovništva su ispoštovane i biće ispoštavane u ovom budžetu”, rekao je Zoran Anđušić, odbornik PDP-a.

Ilija Stanković, odbornik SDS-a, kaže da je održavanjem današnje Skupštine ispunjena zakonska obaveza, te da je ne treba gledati kao dio predizborne priče.

“Mi smo danas donijeli odluku o rebalansu budžeta. To je redovan posao koji se obavlja u skladu svih zakonskih obaveza i obaveza koje prate rad Skupštine. Ova Skupština je malo kasnije zakazana i dolazi neposredno pred izbore i zato ne bi bilo dobro da se koristi kao materijal u predizborne aktivnosti”, naveo je Stanković.

Ni ovoj sjednici nisu prisutvovali predstavnici opozicije, SNSD-a, DNS-a i NDP-a. To je njihov problem, kaže predsjednik Skupštine Slobodan Prtilo i nešto što treba da objasne onima koji su ih birali.

“Predizborno vrijeme donosi predizborne igranke tako da je i ovaj nedolazak odbornika iz opozicije jedan vid političke igranke i političkog nadmudrivanja u parlamentu, što mislim da nije dobro. Imamo mogućnost da razgovorom suprostavimo svoje stavove i da donesemo značajne odluke za dobrobit svih građana grada Trebinja i Republike Srpske koji su nas izabrali i dali mandat da u ime njih pričamo i donosimo važne odluke”, istakao je Prtilo.

Odbornici Skupštine Grada Trebinja, između ostalog, usvojili su i odluku o izmjenama i dopunama programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2016. godinu po rebalansu budžeta, kao izmjenu i dopunu odluke o osnivanju „Narodne biblioteke“ u Trebinju i odluku o prikupljanju, odvoženju i deponovanju komunalnog otpada.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

fico

30.09.2016 07:42

Prelijep grad.

ODGOVORITE