Подршка за дефицитарна занимањима

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је данас пријем за ученике који се од ове школске године школују за дефицитарна занатска занимања у средњим школама.

Република Српска 29.09.2016 | 15:16
Подршка за дефицитарна занимањима
Том приликом, ученицима са најбољим просјеком - Милану Југовићу, Слађану Вучићу, Јовану Лакићу, Дарку Марковићу, Невену Тамашу, Милици Драгојловић, Миладинки Спасојевић, Снежани Шарац и Зорани Радишић, градоначелник Мићић је додијелио новчане награде у износу од 200 конвертибилних марака.

"Према анкетама Швајцарске развојне агенције, столари, кувари и пекари су дефицитарна занимања у нашем Граду, а на недостатак столара се жале и дрвопрерађивачке фирме, док у пекарама и угоститељским објектима недостаје квалификованих пекара и кувара. Да бисмо стимулисали дјецу да се школују за дефицитарна занимања, наградили смо најбоље ученике, а у наредном периоду ћемо почети и стипендирање дјеце која одлуче да се школују за ове занате", навео је градоначелник Мићић, додајући да је циљ Градске управе да се усклади понуда и потражња на тржишту радне снаге.

Он је истакао да ће у сарадњи са Заводом за запошљавање, односно, привредницима у дрвопрерађивачкој индустрији и власницима угоститељских објеката и пекара, Градска управа настојати да помогне овим младим људима да одмах по завршетку школовања добију запослење.

БН телевизија