Podrška za deficitarna zanimanjima

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za učenike koji se od ove školske godine školuju za deficitarna zanatska zanimanja u srednjim školama.

Republika Srpska 29.09.2016 | 15:16
Podrška za deficitarna zanimanjima
Tom prilikom, učenicima sa najboljim prosjekom - Milanu Jugoviću, Slađanu Vučiću, Jovanu Lakiću, Darku Markoviću, Nevenu Tamašu, Milici Dragojlović, Miladinki Spasojević, Snežani Šarac i Zorani Radišić, gradonačelnik Mićić je dodijelio novčane nagrade u iznosu od 200 konvertibilnih maraka.

"Prema anketama Švajcarske razvojne agencije, stolari, kuvari i pekari su deficitarna zanimanja u našem Gradu, a na nedostatak stolara se žale i drvoprerađivačke firme, dok u pekarama i ugostiteljskim objektima nedostaje kvalifikovanih pekara i kuvara. Da bismo stimulisali djecu da se školuju za deficitarna zanimanja, nagradili smo najbolje učenike, a u narednom periodu ćemo početi i stipendiranje djece koja odluče da se školuju za ove zanate", naveo je gradonačelnik Mićić, dodajući da je cilj Gradske uprave da se uskladi ponuda i potražnja na tržištu radne snage.

On je istakao da će u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, odnosno, privrednicima u drvoprerađivačkoj industriji i vlasnicima ugostiteljskih objekata i pekara, Gradska uprava nastojati da pomogne ovim mladim ljudima da odmah po završetku školovanja dobiju zaposlenje.

BN televizija