Експлозија у Бродцу, погинуо мушкарац

Драго Јаковљевић, стар 63 године, погинуо је данас на породичном имању у семберском селу Бродац, након што је, чистећи њиву у непосредној близини породичне куће, активирао за сада непознату екплозивну направу.

Република Српска 29.09.2016 | 13:00
Експлозија у Бродцу, погинуо мушкарац
Драго је са породицом живио у Београду, а у Бродац, гдје живи његова мајка, долазио је готово сваког викенда.

Мирослав Јаковљевић, Драгов рођак, настањен стотињак метара даље, прича да је експлозија била застрашујућа:

"Доручковао сам са породицом, када је нешто пукло. Прозори су се буквално затресли. Пар тренутака након тога позвао ме је стриц и испричао шта се догодило. Отрчао сам на лице мјеста и нашао Драгу како лежи у шибљу, али није давао знакове живота. Убрзо су стигли полиција и Хитна помоћ, међутим могли су само констатовати смрт."



Становници села Бродац претпостављају да би узрок несреће могла бити муниција, разасута након експлозије у којој је 1997. уништен импровизовани магацин наоружања, који се налазио пар стотина метара даље.

"Већ је било пар оваквих случајева у комшилуку. Прије пар година, 150 метара одавде у воћњаку Јована Правдића и Милана Стокића, такође приликом чишћења, догодила се велика експлозија. На срећу тада нико није страдао", прича Мирослав.

Код породице Јаковљевић вечерас је требало бити славље, с обзиром да је у Бродац након седам година из САД стигао и Драгов син, умјесто тога у породици је мук и туга.

Припадници ЦЈБ Бијељина тренутно врше увиђај на лицу мјеста, након чега ће бити познато више детаља о узроку ове несреће.

БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Добро је

29.09.2016 13:40

Ја помислиХ да небуде какав сисиловац

ОДГОВОРИТЕ