Eksplozija u Brodcu, poginuo muškarac

Drago Jakovljević, star 63 godine, poginuo je danas na porodičnom imanju u semberskom selu Brodac, nakon što je, čisteći njivu u neposrednoj blizini porodične kuće, aktivirao za sada nepoznatu ekplozivnu napravu.

Republika Srpska 29.09.2016 | 13:00
Eksplozija u Brodcu, poginuo muškarac
Drago je sa porodicom živio u Beogradu, a u Brodac, gdje živi njegova majka, dolazio je gotovo svakog vikenda.

Miroslav Jakovljević, Dragov rođak, nastanjen stotinjak metara dalje, priča da je eksplozija bila zastrašujuća:

"Doručkovao sam sa porodicom, kada je nešto puklo. Prozori su se bukvalno zatresli. Par trenutaka nakon toga pozvao me je stric i ispričao šta se dogodilo. Otrčao sam na lice mjesta i našao Dragu kako leži u šiblju, ali nije davao znakove života. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć, međutim mogli su samo konstatovati smrt."



Stanovnici sela Brodac pretpostavljaju da bi uzrok nesreće mogla biti municija, razasuta nakon eksplozije u kojoj je 1997. uništen improvizovani magacin naoružanja, koji se nalazio par stotina metara dalje.

"Već je bilo par ovakvih slučajeva u komšiluku. Prije par godina, 150 metara odavde u voćnjaku Jovana Pravdića i Milana Stokića, takođe prilikom čišćenja, dogodila se velika eksplozija. Na sreću tada niko nije stradao", priča Miroslav.

Kod porodice Jakovljević večeras je trebalo biti slavlje, s obzirom da je u Brodac nakon sedam godina iz SAD stigao i Dragov sin, umjesto toga u porodici je muk i tuga.

Pripadnici CJB Bijeljina trenutno vrše uviđaj na licu mjesta, nakon čega će biti poznato više detalja o uzroku ove nesreće.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dobro je

29.09.2016 13:40

Ja pomisliH da nebude kakav sisilovac

ODGOVORITE