Афера: Барнсли суспендовао Рајта, Хаселбајнк тврди да је невин, Челино се смеје!

Дијаметрално супротне реакције! Ново поглавље о корупцији у енглеском фудбалу...

Фудбал 30.09.2016 | 13:00
Афера: Барнсли суспендовао Рајта, Хаселбајнк тврди да је невин, Челино се смеје!
Острвљани се данима занимају, клубови стрепе да се неће баш неко од њихових запослених наћи на страницама Дејли Телеграфа. Данас су “страдала“ три друголигаша. Реакције - дијаментрално супротне. Док је Барнсли суспендовао помоћног тренера Томија Рајта који је снимљен како прима 5.000 фунти како би менаџерској агенцији са Далеког истока препоручивао играче из Енглеске, Квинс Парк Ренџерс је за сада изабрао да верује Џимију Флојду Хаселбајнку кад каже да је невин, док о Лидсу Масима Челина не треба ни да говоримо.

Челино је ипак газда клуба, мада све зависи из ког угла гледате. Извађене из контекста његове реченице заиста, али и намере попут оне да “инвеститорима“ - у ствари маскираним новинарима - прода 20 одсто клуба, звуче више него сумњиво. Називање Енглеза "најгорим људима у свету фудбала" није помогло.

Лидс, међутим, проналази и детаље који иду у корист Италијану. Да, Челино нуди наводним инвеститорима да купе 20 одсто клуба како би касније могли да узимају проценте од трансфера, али касније додаје...

"Кажем вам, ја сам ове године потрошио 8.000.000... на нове играче. Желите то да финансирате? Желите да уђете са 20 одсто? Онда имате 20 одсто од играча. То је једини начин. Да као деоничари финансирате клуб. Онда можете да тражите шта хоћете", појаснио се Челино.

На Еланд Роуду зато кажу да овде “нема приче“ и да “наводни докази“ у ствари говоре даЧелино поштује прописе Фудбалског савеза Енглеске.

"Ако фирма инвестира у клуб онда потенцијално може да заради, али пеузима и ризик да изгуби новац. То је онда уобичајени корпоративни процес. Ово није предлог како да се заобиђу правила, већ прецизно објашњење како да се послује у складу са правилима. Суштински тако што ћете постати клуб", смирено се бране у Лидсу.

Квинс Парк Ренџерс је, као и Барнсли, покренуо интерну истрагу, али за разлику од ривала из Чемпионшипа није суспендовао шефа струке Џимија Флојда Хаселбајнка, који је на састанку са маскираним новинарима тражио 55.000 фунти како би се радио као саветник агенција са Далекој истока. Њен план је био да продају играче Квинс Парку. Хаселбајнк, такође, пристаје да за новац путује у Сингапур и одржава промотивне говоре.

"Не видим ништа спорно у томе да будеш плаћен да одржиш говор у Сингапуру. Ништа нисам обећао заузврат. Нити сам питао КПР да купи било ког од мојих играча. Нити сам и нећу препоручити довођење неког играча због моје личне користи. Негирам све ове оптужбе", категоричан је Хаселбајнк.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар