Afera: Barnsli suspendovao Rajta, Haselbajnk tvrdi da je nevin, Čelino se smeje!

Dijametralno suprotne reakcije! Novo poglavlje o korupciji u engleskom fudbalu...

Fudbal 30.09.2016 | 13:00
Afera: Barnsli suspendovao Rajta, Haselbajnk tvrdi da je nevin, Čelino se smeje!
Ostrvljani se danima zanimaju, klubovi strepe da se neće baš neko od njihovih zaposlenih naći na stranicama Dejli Telegrafa. Danas su “stradala“ tri drugoligaša. Reakcije - dijamentralno suprotne. Dok je Barnsli suspendovao pomoćnog trenera Tomija Rajta koji je snimljen kako prima 5.000 funti kako bi menadžerskoj agenciji sa Dalekog istoka preporučivao igrače iz Engleske, Kvins Park Rendžers je za sada izabrao da veruje Džimiju Flojdu Haselbajnku kad kaže da je nevin, dok o Lidsu Masima Čelina ne treba ni da govorimo.

Čelino je ipak gazda kluba, mada sve zavisi iz kog ugla gledate. Izvađene iz konteksta njegove rečenice zaista, ali i namere poput one da “investitorima“ - u stvari maskiranim novinarima - proda 20 odsto kluba, zvuče više nego sumnjivo. Nazivanje Engleza "najgorim ljudima u svetu fudbala" nije pomoglo.

Lids, međutim, pronalazi i detalje koji idu u korist Italijanu. Da, Čelino nudi navodnim investitorima da kupe 20 odsto kluba kako bi kasnije mogli da uzimaju procente od transfera, ali kasnije dodaje...

"Kažem vam, ja sam ove godine potrošio 8.000.000... na nove igrače. Želite to da finansirate? Želite da uđete sa 20 odsto? Onda imate 20 odsto od igrača. To je jedini način. Da kao deoničari finansirate klub. Onda možete da tražite šta hoćete", pojasnio se Čelino.

Na Eland Roudu zato kažu da ovde “nema priče“ i da “navodni dokazi“ u stvari govore daČelino poštuje propise Fudbalskog saveza Engleske.

"Ako firma investira u klub onda potencijalno može da zaradi, ali peuzima i rizik da izgubi novac. To je onda uobičajeni korporativni proces. Ovo nije predlog kako da se zaobiđu pravila, već precizno objašnjenje kako da se posluje u skladu sa pravilima. Suštinski tako što ćete postati klub", smireno se brane u Lidsu.

Kvins Park Rendžers je, kao i Barnsli, pokrenuo internu istragu, ali za razliku od rivala iz Čempionšipa nije suspendovao šefa struke Džimija Flojda Haselbajnka, koji je na sastanku sa maskiranim novinarima tražio 55.000 funti kako bi se radio kao savetnik agencija sa Dalekoj istoka. Njen plan je bio da prodaju igrače Kvins Parku. Haselbajnk, takođe, pristaje da za novac putuje u Singapur i održava promotivne govore.

"Ne vidim ništa sporno u tome da budeš plaćen da održiš govor u Singapuru. Ništa nisam obećao zauzvrat. Niti sam pitao KPR da kupi bilo kog od mojih igrača. Niti sam i neću preporučiti dovođenje nekog igrača zbog moje lične koristi. Negiram sve ove optužbe", kategoričan je Haselbajnk.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar