Давање ових имена дјеци је законом забрањено

Родитељи се данас труде да буду оригинални у давању имена деци, али можда некада у својим фантазијама претерају.

Занимљивости 29.09.2016 | 08:27
Давање ових имена дјеци је законом забрањено
Свака држава има свој закон и норматив на основу кога се зна која имена могу да се дају деци, а која не могу.

Ово је листа имена које је суд одбио.

Нутела

Француски пар је желео да својој кћерки да име по чувеном крем намазу како би показали колико је слатка. Судија се није сагласио са њиховом одлуком уз образложење да ће због имена девојчица бити мета шале. Судија је скратио име, па се девојчица сада зове Ела.

Акума (Ђаво)

Акума на јапанском значи Ђаво, а због покушаја да се детету да ово име огласио се и јапански премијер. Министар правосуђа је истакао како влада не би требало да се меша у избор имена, али након дуже распараве ово име је постало илегално.

Анал

На листи забрањених имена на Новом Зеланду је Анал, јер је неком родитељу из непознатих разлога то име пало на памет.

Гесхер (Мост)

Норвешка има строга правила када су имена деце у питању. Мајка малог Моста завршила је у затвору, јер није платила казну због коришћења имена које је недозвољено. Она је изјавила да јој је име речено у сну и да тако треба свог сина да зове.

Као и бројне земље, тако и Кина не допушта симболе и бројеве као део имена. Али чувени симбол се у Кини изговара као “аи-та“, што слично звучи као “волим га“ на кинеском, па је један пар мислио да је то право име за њиховог јединца. Суд се није сагласио.

Металика

Мала Металика крштена је под овим именом, али шведски суд је рекао – не.

Линда

Саудијска Арабија је 2014. године објавила листу имена, међу којима је била и Линда. На листи су се нашла имена која нису дозвољена, јер имају повезаност са западњачком културом.

Фраисе

На француском ово значи јагода, али француски суд је био забринут због фразе “рам è не та фраисе” или у слободном преводу “довлачи гу*ицу овамо”, па су родитељи одустали од ово идеје.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар