Видео - У одбрану Сема Алардајса: Петорица тренера који су добили отказ из још глупљих разлога...!

Од Адема Љајића до Јегермајстера...!

Фудбал 04.10.2016 | 00:00
Видео - У одбрану Сема Алардајса: Петорица тренера који су добили отказ из још глупљих разлога...!
Једино што Сема Алардајса издваја из ове групе: он је ипак радио за 3.000.000 фунти годишње, па можда тих 400.000 није баш било неопходно. Са друге стране, тешко да би било ко други одбио. Али није сада тема да ли је Алардајс заслужио отказ или не. Јер јасно је да је, иако су острвски медији углавном превидели онај део где одбија чак и да прича о миту, сам себи пуцао у главу. За утеху - није једини. Иако је највише изгубио. Али ред је да се присетимо и оних других, мање познатих фудбалских експерата који су сами себи одузели посао.

ТРКАЧКИ КОЊИ ПЕЊАРОЛА

Нису сви били шефови струке. Кондициони тренер уругвајског Пењарола био је и физиотерапеутХерминал Лопез, који је 2007. године отпуштен пошто је откривено да је у тајности играчима убризгавао супстанцу која се углавном користи за допинговање тркачке коње. Наравно, тестови су врло брзо открили истину. Неколико играча је било позитивно на допинг тесту. Клупски доктор Алфредо Риенци био је збуњен.

"Баш лоше. Нема оправдања", рекао је Алфредо Ријенци, који је касније суспендован на две године.

Херминал Лопез је зарадио трогодишњу казну.

КИТ АРМСТРОНГ НА ТВ-У

Три пута је Кит Армостронг проглашаван за тренера године у Финској, али се у Илвсу није прославио. Наиме, бивши фудбалер Сандерленда је октобра прошле године самоиницијативно одлучио да пропусти једну важну лигашку утакмицу како би могао да у улози стурчног консултанта за телевизију МТВ 3 испрати дуел Евертона и Ливерпула?

Бранио се тврдњом да је обавестио и помоћног тренера и капитена, али управа Илвса није прихватила такво образложење већ га је следећи дан отпустила.

ЧОЛОВА ВРЕЛА КРВ И НЕРВОЗНИ НЕЛСОН ВИВАС

Тренерску каријеру почео је као помоћник Дијега Симеонеа да би шансу дочекао 2013. у Килмесу. Међутим, некадашњи фудбалер Арсенала је повукао нешто од Чоловогнезгодног темперамента. Већ у октобру је снимљен како удара навијача свог тима, који му је током меча са Атлетико Рафаелом са трибина замерио што не ради ништа поводом тога што судије наводно масакрирају Килмес. Вивас га је опалио право међу очи.

Није вредело што је сам навијач затражио да се Вивасу опрости, јер је у жару борбе све могће. Председник клуба Анибал Фернандез имао је другачије мишљење.



ДЕЛИО РОСИ И АДЕМ ЉАЈИЋ

Ову причу већ сви знамо. Утакмица Фјорентине са Новаром у сезони 2011/2012, Виола губи са 0:2 већ после 30 минута игре. Делио Роси из игре извлачи Адема Љајића, а овај одговара саркастичним аплаузом. И онда туча какву смо видели тад и никад више. Тренер против играча на клупи усред утакмице. Завршила се резултатом 2:2. Али тиме се завршила иРосијева авантура у Фиренци.



ЈОСИП ГАШПАР ЉУБИТЕЉ ДОБРЕ КАПЉИЦЕ

Апсолутни победник! Тренер НК Пречког украо је кредитну картицу играчу свог тима и искористио је да напуни фрижидер са 36 боца Јегермајстера! Нема даље. Шампион!!!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар