Video - U odbranu Sema Alardajsa: Petorica trenera koji su dobili otkaz iz još glupljih razloga...!

Od Adema Ljajića do Jegermajstera...!

Fudbal 04.10.2016 | 00:00
Video - U odbranu Sema Alardajsa: Petorica trenera koji su dobili otkaz iz još glupljih razloga...!
Jedino što Sema Alardajsa izdvaja iz ove grupe: on je ipak radio za 3.000.000 funti godišnje, pa možda tih 400.000 nije baš bilo neophodno. Sa druge strane, teško da bi bilo ko drugi odbio. Ali nije sada tema da li je Alardajs zaslužio otkaz ili ne. Jer jasno je da je, iako su ostrvski mediji uglavnom prevideli onaj deo gde odbija čak i da priča o mitu, sam sebi pucao u glavu. Za utehu - nije jedini. Iako je najviše izgubio. Ali red je da se prisetimo i onih drugih, manje poznatih fudbalskih eksperata koji su sami sebi oduzeli posao.

TRKAČKI KONJI PENJAROLA

Nisu svi bili šefovi struke. Kondicioni trener urugvajskog Penjarola bio je i fizioterapeutHerminal Lopez, koji je 2007. godine otpušten pošto je otkriveno da je u tajnosti igračima ubrizgavao supstancu koja se uglavnom koristi za dopingovanje trkačke konje. Naravno, testovi su vrlo brzo otkrili istinu. Nekoliko igrača je bilo pozitivno na doping testu. Klupski doktor Alfredo Rienci bio je zbunjen.

"Baš loše. Nema opravdanja", rekao je Alfredo Rijenci, koji je kasnije suspendovan na dve godine.

Herminal Lopez je zaradio trogodišnju kaznu.

KIT ARMSTRONG NA TV-U

Tri puta je Kit Armostrong proglašavan za trenera godine u Finskoj, ali se u Ilvsu nije proslavio. Naime, bivši fudbaler Sanderlenda je oktobra prošle godine samoinicijativno odlučio da propusti jednu važnu ligašku utakmicu kako bi mogao da u ulozi sturčnog konsultanta za televiziju MTV 3 isprati duel Evertona i Liverpula?

Branio se tvrdnjom da je obavestio i pomoćnog trenera i kapitena, ali uprava Ilvsa nije prihvatila takvo obrazloženje već ga je sledeći dan otpustila.

ČOLOVA VRELA KRV I NERVOZNI NELSON VIVAS

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik Dijega Simeonea da bi šansu dočekao 2013. u Kilmesu. Međutim, nekadašnji fudbaler Arsenala je povukao nešto od Čolovognezgodnog temperamenta. Već u oktobru je snimljen kako udara navijača svog tima, koji mu je tokom meča sa Atletiko Rafaelom sa tribina zamerio što ne radi ništa povodom toga što sudije navodno masakriraju Kilmes. Vivas ga je opalio pravo među oči.

Nije vredelo što je sam navijač zatražio da se Vivasu oprosti, jer je u žaru borbe sve mogće. Predsednik kluba Anibal Fernandez imao je drugačije mišljenje.



DELIO ROSI I ADEM LJAJIĆ

Ovu priču već svi znamo. Utakmica Fjorentine sa Novarom u sezoni 2011/2012, Viola gubi sa 0:2 već posle 30 minuta igre. Delio Rosi iz igre izvlači Adema Ljajića, a ovaj odgovara sarkastičnim aplauzom. I onda tuča kakvu smo videli tad i nikad više. Trener protiv igrača na klupi usred utakmice. Završila se rezultatom 2:2. Ali time se završila iRosijeva avantura u Firenci.



JOSIP GAŠPAR LJUBITELJ DOBRE KAPLJICE

Apsolutni pobednik! Trener NK Prečkog ukrao je kreditnu karticu igraču svog tima i iskoristio je da napuni frižider sa 36 boca Jegermajstera! Nema dalje. Šampion!!!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar