ЛШ: Нико никад као Лестер сити!

Једини клуб из Енглеске који је у дебитантској сезони у Лиги шампиона забележио две победе на прва два меча је Лестер сити.

Фудбал 29.09.2016 | 17:30
ЛШ: Нико никад као Лестер сити!
Манчестер јунајтед, Ливерпул, Челси, Арсенал...

Нико никада као Лестер сити!

Великани енглеског и европског фудбала играју годинама Лигу шампиона, освајали су је, чак и више пута, али ниједан од поменутих клуба, па ни они који нису имали тако запажене роле у европском крем друштву, никада није успео оно што је Лестер сити у свом дебитантском наступу у елитном УЕФА такмичењу.

Шампион Енглеске вероватно ће се ове сезоне опростити од титуле првака, али га то не спречава да наставља да изненађује све љубитеље фудбала широм Старог континента. И сам Клаудио Ранијери је признао да је нереално очекивати нови успех у Премијер лиги, јер је конкуренција паклено тешка, а уз то водећи Манчестер сити из шест утакмица има максималних 18 бодова и већ сада је добро одмакао конкурентима, а поготово "лисицама", које се налазе на 12. позицији.

Лестер ове сезоне шансу види у не тако тешкој групи Лиге шампиона, где су му ривали Порто, Клуб Бриж и Копенхаген.

Чета познатог италијанског стручњака већ у прве две утакмице УЕФА такмичења ушла је у историју. Наиме, Лестер сити постао је први енглески клуб који је успео да победи у оба меча на старту Лиге шампиона, у ДЕБИТАНТСКОЈ СЕЗОНИ!. Дакле, то није пошло за руком ни Манчестер јунајтеду, Челсију, Ливерпулу, Арсеналу, Манчестер ситију, Тотенхему, Њукаслу, Блекбурну, Лидсу...

Лестер је у првом колу победио Клуб Бриж 3:0, а у уторак је код куће савладао Порто 1:0 и практично пришао на корак од пласмана у осмину финала Лиге шампиона.

Ако се Ранијери већ опростио од титуле првака Енглеске, можда су он и његови пулени ове сезоне спремили изненађење за европску елиту.

Рекли бисмо ТЕШКО!?

Али, тешко и да је ико прошле године у ово време веровао да ће Лестер у мају славити титулу у Премијер лиги, а у септембру имати две победе из два меча у Лиги шампиона.

Једно је сигурно, време је да почнемо да верујемо у "лисице"...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар