LŠ: Niko nikad kao Lester siti!

Jedini klub iz Engleske koji je u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona zabeležio dve pobede na prva dva meča je Lester siti.

Fudbal 29.09.2016 | 17:30
LŠ: Niko nikad kao Lester siti!
Mančester junajted, Liverpul, Čelsi, Arsenal...

Niko nikada kao Lester siti!

Velikani engleskog i evropskog fudbala igraju godinama Ligu šampiona, osvajali su je, čak i više puta, ali nijedan od pomenutih kluba, pa ni oni koji nisu imali tako zapažene role u evropskom krem društvu, nikada nije uspeo ono što je Lester siti u svom debitantskom nastupu u elitnom UEFA takmičenju.

Šampion Engleske verovatno će se ove sezone oprostiti od titule prvaka, ali ga to ne sprečava da nastavlja da iznenađuje sve ljubitelje fudbala širom Starog kontinenta. I sam Klaudio Ranijeri je priznao da je nerealno očekivati novi uspeh u Premijer ligi, jer je konkurencija pakleno teška, a uz to vodeći Mančester siti iz šest utakmica ima maksimalnih 18 bodova i već sada je dobro odmakao konkurentima, a pogotovo "lisicama", koje se nalaze na 12. poziciji.

Lester ove sezone šansu vidi u ne tako teškoj grupi Lige šampiona, gde su mu rivali Porto, Klub Briž i Kopenhagen.

Četa poznatog italijanskog stručnjaka već u prve dve utakmice UEFA takmičenja ušla je u istoriju. Naime, Lester siti postao je prvi engleski klub koji je uspeo da pobedi u oba meča na startu Lige šampiona, u DEBITANTSKOJ SEZONI!. Dakle, to nije pošlo za rukom ni Mančester junajtedu, Čelsiju, Liverpulu, Arsenalu, Mančester sitiju, Totenhemu, Njukaslu, Blekburnu, Lidsu...

Lester je u prvom kolu pobedio Klub Briž 3:0, a u utorak je kod kuće savladao Porto 1:0 i praktično prišao na korak od plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Ako se Ranijeri već oprostio od titule prvaka Engleske, možda su on i njegovi puleni ove sezone spremili iznenađenje za evropsku elitu.

Rekli bismo TEŠKO!?

Ali, teško i da je iko prošle godine u ovo vreme verovao da će Lester u maju slaviti titulu u Premijer ligi, a u septembru imati dve pobede iz dva meča u Ligi šampiona.

Jedno je sigurno, vreme je da počnemo da verujemo u "lisice"...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar