Варди: Зашто сам одбио Арсенал?!

"И срце и глава су ми рекли да треба да останем у Лестеру", каже голгетер енглеског шампиона.

Фудбал 29.09.2016 | 16:30
Варди: Зашто сам одбио Арсенал?!
Три фудбалера Лестера летос су била на високој цени после изненађујућег тријумфа у Премијер лиги 2015/16.

Н'Голо Канте пристао је да пређе у Челси, док су Ријад Махрез и Џејми Варди потписали нове уговоре и остали са "лисицама".

Чинило се да ће Арсенал у јулу успети да ангажује Вардија, јер је понудом од 20 милиона фунти активирао клаузулу из његовог уговора, али је сам Варди одлучио да се захвали "тобџијама" на интересовању.

"Нисам тако поступио због лојалности клубу или посебних осећања према саиграчима. Фудбалери увек долазе и одлазе. Овог пута сам видео Лестер као клуб који на освојеној титули хоће да изгради нешто веће и желео сам да будем део тога", рекао је Варди за лист "Сан".

"Срећан сам како се све завршило. Када смо се договорили о останку, Клаудио (менаџер, Ранијери) ми је послао поруку 'Сан се наставља'. Тачно тако сам се осећао".

Варди је додао да је много размишљао о свим аспектима преласка у Арсенал, укључујући селидбу у Лондон и проналажење школе за своју децу.

Оценио је да му Арсеналов начин игре не би толико одговарао, јер "тобџије" воле постепено да граде нападе, док њему одговара брза игра на контре, у којој тражи шансу да побегне иза леђа одбрамбене линије.

(Мада, можда га је начин на који је Арсенал у суботу декласирао Челси, навео да преиспита своје мишљење.)

"Увек када сам мењао клуб, успевао сам да одговорим изазову, али овог пута сам схватио да ми и срце и глава говоре да останем у Лестеру".

Ранијеријев тим није добро стартовао у Премијер лиги - није ни било реално очекивати још једну борбу за титулу - али зато у Лиги шампиона има максималних шест бодова и на најбољем је путу ка пласману у "нокаут" фазу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар