Vardi: Zašto sam odbio Arsenal?!

"I srce i glava su mi rekli da treba da ostanem u Lesteru", kaže golgeter engleskog šampiona.

Fudbal 29.09.2016 | 16:30
Vardi: Zašto sam odbio Arsenal?!
Tri fudbalera Lestera letos su bila na visokoj ceni posle iznenađujućeg trijumfa u Premijer ligi 2015/16.

N'Golo Kante pristao je da pređe u Čelsi, dok su Rijad Mahrez i Džejmi Vardi potpisali nove ugovore i ostali sa "lisicama".

Činilo se da će Arsenal u julu uspeti da angažuje Vardija, jer je ponudom od 20 miliona funti aktivirao klauzulu iz njegovog ugovora, ali je sam Vardi odlučio da se zahvali "tobdžijama" na interesovanju.

"Nisam tako postupio zbog lojalnosti klubu ili posebnih osećanja prema saigračima. Fudbaleri uvek dolaze i odlaze. Ovog puta sam video Lester kao klub koji na osvojenoj tituli hoće da izgradi nešto veće i želeo sam da budem deo toga", rekao je Vardi za list "San".

"Srećan sam kako se sve završilo. Kada smo se dogovorili o ostanku, Klaudio (menadžer, Ranijeri) mi je poslao poruku 'San se nastavlja'. Tačno tako sam se osećao".

Vardi je dodao da je mnogo razmišljao o svim aspektima prelaska u Arsenal, uključujući selidbu u London i pronalaženje škole za svoju decu.

Ocenio je da mu Arsenalov način igre ne bi toliko odgovarao, jer "tobdžije" vole postepeno da grade napade, dok njemu odgovara brza igra na kontre, u kojoj traži šansu da pobegne iza leđa odbrambene linije.

(Mada, možda ga je način na koji je Arsenal u subotu deklasirao Čelsi, naveo da preispita svoje mišljenje.)

"Uvek kada sam menjao klub, uspevao sam da odgovorim izazovu, ali ovog puta sam shvatio da mi i srce i glava govore da ostanem u Lesteru".

Ranijerijev tim nije dobro startovao u Premijer ligi - nije ni bilo realno očekivati još jednu borbu za titulu - ali zato u Ligi šampiona ima maksimalnih šest bodova i na najboljem je putu ka plasmanu u "nokaut" fazu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar