Олердајс: Хтио сам да учиним услугу пријатељу!

Бивши селектор Енглеске Сем Олердајс рекао је да се понашао "смешно", али да је "навођење победило".

Фудбал 29.09.2016 | 11:30
Олердајс: Хтио сам да учиним услугу пријатељу!
Олердајс није искључио могућност да ће се вратити фудбалу после срамног одласка са функције.

Он је у уторак напустио место селектора после само 67 дана на тој функцији након што је дневни лист објавио снимке на којима бивши селектор нуди савете како да се "заобиђу" трансфер правила.

"Сад кад размислим, било је смешно то што сам урадио. Хтео сам да помогнем некоме кога познајем дуже од 30 година, али сам, нажалост, погрешио у процени. Сносим последице, навођење је победило овог пута и морам то да прихватим. Врло пријатељски сам се разишао са људима из Фудбалског савеза (ФА). Извинио сам се свима. Имам уговор о поверљивости и не могу много да причам. Сада идем ван земље да се охладим и да добро размислим о свему", рекао је Олердајс, а пренео ББЦ.

Лист "Телеграф" тајно је снимио Олердајса како разговара са новинарима који су се представили као бизнисмени из Азије. Селектор ту прича о "заобилажењу" правила о власништву треће стране.

Он је пре данашњег изласка пред новинаре испред своје куће рекао Скај спортсу да је састанку присуствовао да би учинио услугу пријатељу и агенту Скоту Мекгарвију, јер се надао да ће он можда склопити посао после тога.

Упитан хоће ли се вратити фудбалу, одговорио је: "Ко зна? Мораћмо да сачекамо и да видимо".

"Телеграф" је објавио да је истрага шира и да су још осморица "садашњих или бивших" тренера из Премијер лиге умешани у корупцију, али без навођења имена.

Енглеска 8. октобра игра против Малте у квалификацијама за Светско првенство. Ту утакмицу ће са клупе водити асистент Гарет Саутгејт. Он ће бити задужен и за утакмице са Словенијом и Шкотском, као и пријатељску са Шпанијом. ФА је објавио да тражи новог селектора.

Олердајс је тим водио само на једној утакмици, победи против Словачке 1:0 на почетку квалификација, тако да је сада постао селектор са најкраћим мандатом у историји Енглеске.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар