Olerdajs: Htio sam da učinim uslugu prijatelju!

Bivši selektor Engleske Sem Olerdajs rekao je da se ponašao "smešno", ali da je "navođenje pobedilo".

Fudbal 29.09.2016 | 11:30
Olerdajs: Htio sam da učinim uslugu prijatelju!
Olerdajs nije isključio mogućnost da će se vratiti fudbalu posle sramnog odlaska sa funkcije.

On je u utorak napustio mesto selektora posle samo 67 dana na toj funkciji nakon što je dnevni list objavio snimke na kojima bivši selektor nudi savete kako da se "zaobiđu" transfer pravila.

"Sad kad razmislim, bilo je smešno to što sam uradio. Hteo sam da pomognem nekome koga poznajem duže od 30 godina, ali sam, nažalost, pogrešio u proceni. Snosim posledice, navođenje je pobedilo ovog puta i moram to da prihvatim. Vrlo prijateljski sam se razišao sa ljudima iz Fudbalskog saveza (FA). Izvinio sam se svima. Imam ugovor o poverljivosti i ne mogu mnogo da pričam. Sada idem van zemlje da se ohladim i da dobro razmislim o svemu", rekao je Olerdajs, a preneo BBC.

List "Telegraf" tajno je snimio Olerdajsa kako razgovara sa novinarima koji su se predstavili kao biznismeni iz Azije. Selektor tu priča o "zaobilaženju" pravila o vlasništvu treće strane.

On je pre današnjeg izlaska pred novinare ispred svoje kuće rekao Skaj sportsu da je sastanku prisustvovao da bi učinio uslugu prijatelju i agentu Skotu Mekgarviju, jer se nadao da će on možda sklopiti posao posle toga.

Upitan hoće li se vratiti fudbalu, odgovorio je: "Ko zna? Moraćmo da sačekamo i da vidimo".

"Telegraf" je objavio da je istraga šira i da su još osmorica "sadašnjih ili bivših" trenera iz Premijer lige umešani u korupciju, ali bez navođenja imena.

Engleska 8. oktobra igra protiv Malte u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tu utakmicu će sa klupe voditi asistent Garet Sautgejt. On će biti zadužen i za utakmice sa Slovenijom i Škotskom, kao i prijateljsku sa Španijom. FA je objavio da traži novog selektora.

Olerdajs je tim vodio samo na jednoj utakmici, pobedi protiv Slovačke 1:0 na početku kvalifikacija, tako da je sada postao selektor sa najkraćim mandatom u istoriji Engleske.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar