Рачунари као поклон ђацима у Угљевику

У организацији Центра за културу „Филип Вишњић“ и шведске невладине организације "Грађанска школа" из Гетеборга, основним школама на подручју Угљевика поклоњени су рачунари.

Република Српска 28.09.2016 | 17:56
Рачунари као поклон ђацима у Угљевику
Директор угљевичког Центра за културу Предраг Вујевић истакао је да сарадња са Швеђанима траје четири године, а да су током свих ових година даровали више од 150.000 марака за одржавање курса енглеског језика, али и поклањали рачунаре.

Основној школи „Вук Караџић“ у Доњем Забрђу поклонили смо 12 рачунара и исто толико монитора, угљевичкој школи „Алекса Шантић“ 20 рачунара и 15 монитора, док Доњој Трнови у школи „Филип Вишњић“ 12 рачунара и 12 монитора", рекао је Вујевић.

Ово је други пут да Грађанска школа из Гетеборга поклања рачунаре школама Угљевика.

Грађанска школа већ четири године финансирала је курс и књиге енглеског језика за одрасле особе.

"У наредном периоду обећали су да ће Центру за културу да поклоне музички студио у којем ће млади таленти музички да се развијају", каже Вујевић.

Након донације, директор Основне школе „Алекса Шантић“ Сретен Лукић захвалио се Центру за културу и "Грађанској школи" из Гетеборга и рекао да овом донацијом кабинет информатике има рачунар за сваког ученика.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

уг

28.09.2016 21:11

Ја помисли Перић пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ