Računari kao poklon đacima u Ugljeviku

U organizaciji Centra za kulturu „Filip Višnjić“ i švedske nevladine organizacije "Građanska škola" iz Geteborga, osnovnim školama na području Ugljevika poklonjeni su računari.

Republika Srpska 28.09.2016 | 17:56
Računari kao poklon đacima u Ugljeviku
Direktor ugljevičkog Centra za kulturu Predrag Vujević istakao je da saradnja sa Šveđanima traje četiri godine, a da su tokom svih ovih godina darovali više od 150.000 maraka za održavanje kursa engleskog jezika, ali i poklanjali računare.

Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Donjem Zabrđu poklonili smo 12 računara i isto toliko monitora, ugljevičkoj školi „Aleksa Šantić“ 20 računara i 15 monitora, dok Donjoj Trnovi u školi „Filip Višnjić“ 12 računara i 12 monitora", rekao je Vujević.

Ovo je drugi put da Građanska škola iz Geteborga poklanja računare školama Ugljevika.

Građanska škola već četiri godine finansirala je kurs i knjige engleskog jezika za odrasle osobe.

"U narednom periodu obećali su da će Centru za kulturu da poklone muzički studio u kojem će mladi talenti muzički da se razvijaju", kaže Vujević.

Nakon donacije, direktor Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Sreten Lukić zahvalio se Centru za kulturu i "Građanskoj školi" iz Geteborga i rekao da ovom donacijom kabinet informatike ima računar za svakog učenika.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ug

28.09.2016 21:11

Ja pomisli Perić pred izbore.

ODGOVORITE