Патријарх Кирил тражи забрану абортуса

Патријарх московски и целе Русије Кирил потписао је писмо у којем позива на потпуну забрану абортуса на територији Русије, саопштио је представник за медије поглавара Руске православне цркве Александар Волков.

Свијет 28.09.2016 | 08:00
Патријарх Кирил тражи забрану абортуса
Иницијатива, која је усаглашена са Комисијом за питање породице, заштите материнства и детињства Руске птравославне цркве, позива, између осталог, да се свако зачето дете прогласи људским бићем и да му се да законско право на живот, здравље и благостање.

У документу се предлаже забрана хируршког и медикаментног прекида трудноће, средстава против контрацепције и помоћних репродуктивних технологија, који су саставни део, како се наводи, понижења људског достојанства и убиства деце која се налазе у почетној фази ембрионалног развоја.

Како преноси Спутњик, аутори иницијативе предлажу да се трудницама и породицама са децом пружа материјална помоћ из федералног буџета у висини минималне плате.

Потписе за усвајање иницијативе прикупљају Руски друштвени покрет "За живот" и покрет "Православни добровољци".

Након потписивања писма, патријарх Кирил је захвалио учесницима акције на раду и благословио их, навео је Волков.

Извор: ФОНЕТ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мајка

28.09.2016 06:37

Лако је некоме ко ни једно своје није отхранио дете тражити од другога да има бар петоро.Лако је некоме ко ни једно није школовао тражити од другога да школује.Зашто није од државе тражио да црква плаћа педесет постотни порез држави и да од тога новца плаћа мајкама са пуно деце школовања,не они би да живе на рачун народа бесплатно а ми да им рађамо вјернике,,овце за шишање,,за будуће патријархе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сунсхине

28.09.2016 07:12

Забрана абортуса никада није дјеловала на смањење броја абортуса , већ само на повећање смртности жена које ће га обављати илегално код разних сумњивих особа у нехигијенским условима.

Name

Погрешан превод

28.09.2016 08:01

Забрана се односи само на мушке потомке, они су веома "пожељни" у црквама и поповским одајама. Женски се и даље могу абортирати без проблема.

ОДГОВОРИТЕ