Patrijarh Kiril traži zabranu abortusa

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril potpisao je pismo u kojem poziva na potpunu zabranu abortusa na teritoriji Rusije, saopštio je predstavnik za medije poglavara Ruske pravoslavne crkve Aleksandar Volkov.

Svijet 28.09.2016 | 08:00
Patrijarh Kiril traži zabranu abortusa
Inicijativa, koja je usaglašena sa Komisijom za pitanje porodice, zaštite materinstva i detinjstva Ruske ptravoslavne crkve, poziva, između ostalog, da se svako začeto dete proglasi ljudskim bićem i da mu se da zakonsko pravo na život, zdravlje i blagostanje.

U dokumentu se predlaže zabrana hirurškog i medikamentnog prekida trudnoće, sredstava protiv kontracepcije i pomoćnih reproduktivnih tehnologija, koji su sastavni deo, kako se navodi, poniženja ljudskog dostojanstva i ubistva dece koja se nalaze u početnoj fazi embrionalnog razvoja.

Kako prenosi Sputnjik, autori inicijative predlažu da se trudnicama i porodicama sa decom pruža materijalna pomoć iz federalnog budžeta u visini minimalne plate.

Potpise za usvajanje inicijative prikupljaju Ruski društveni pokret "Za život" i pokret "Pravoslavni dobrovoljci".

Nakon potpisivanja pisma, patrijarh Kiril je zahvalio učesnicima akcije na radu i blagoslovio ih, naveo je Volkov.

Izvor: FONET

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

majka

28.09.2016 06:37

Lako je nekome ko ni jedno svoje nije othranio dete tražiti od drugoga da ima bar petoro.Lako je nekome ko ni jedno nije školovao tražiti od drugoga da školuje.Zašto nije od države tražio da crkva plaća pedeset postotni porez državi i da od toga novca plaća majkama sa puno dece školovanja,ne oni bi da žive na račun naroda besplatno a mi da im rađamo vjernike,,ovce za šišanje,,za buduće patrijarhe.

ODGOVORITE
Name

sunshine

28.09.2016 07:12

Zabrana abortusa nikada nije djelovala na smanjenje broja abortusa , već samo na povećanje smrtnosti žena koje će ga obavljati ilegalno kod raznih sumnjivih osoba u nehigijenskim uslovima.

Name

Pogrešan prevod

28.09.2016 08:01

Zabrana se odnosi samo na muške potomke, oni su veoma "poželjni" u crkvama i popovskim odajama. Ženski se i dalje mogu abortirati bez problema.

ODGOVORITE