ЛШ: Игокеа са плус два иде у Црну Гору!

Кошаркаши Игокее славили су против Морнара у првој званичној утакмици нове сезоне квалификација за ФИБА Лигу шампиона - 71:69 (20:20, 20:17, 13:21, 18:11).

Кошарка 27.09.2016 | 22:15
ЛШ: Игокеа са плус два иде у Црну Гору!
Изабраници Драгана Бајића су забиљежили прву побједу у квалификацијама за Лигу шампиона против Морнара из Бара - 71:69 (20:20, 20:17, 13:21, 18:11), али им та предност наравно не може бити довољна за пролаз у групну фазу овог такмичења.

Одлука ће пасти тек у четвртак у дворани "Тополица" у Бару кад је заказан реванш меч.

Најзаслужнији за тријумф шампиона Босне и Херцеговине био је новопридошли крилни центар из чачанског Борца Страхиња Мићовић, који је са 25 постигнутих поена вечерас у Лакташима био бриљантан на свом дебију у такмичарској утакмици.

Двоцифрени учинак од по 10 кошева код Александровчана уписали су још Брендон Фортенбери и Мирослав Пашајлић, али је потпуно подбацио нови капитен "игоса" Вук Радивојевић са само два поготка.

У табору "ђетића" прво име сусрета у Лакташима био је фантастични Американац Антабја Волер са 23 поготка.

Игокеа је вечерас показала и карактер иако је почетак сезоне, јер је у посљедњој четвртина имала минус од 10 поена (63:53), али је Мићовић и екипа смогла снаге за преокрет и прву овосезонску побједу пред солидно попуњеним трибинама дворане у Лакташима, гдје је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

ПРВА ЧЕТВРТИНА (20:20)

Гости су на самом почетку повели 0:4, а прве поене Игокеа је уписала захваљујући сјајној асистенцији Вука Радивојевића на Роберта Рикића - 2:4.

Од тог тренутка, гости су успоставили контролу и констатно имали предност од неколико поена, највише шест, и то на крилима расположеног Немање Крстића, некадашњег играча Александровчана (9:15).

Тренер "игоса" Драган Бајић због лошег почетка је позвао минут одмора на којем је поштено искритиковао своје играче, који су у "грчу" ушли у утакмицу.

Критике су у наредном нападу уродиле плодом, па је Мирослав Пашајлић погодио тројку, али је промашио другу, а непрецизан је изван 7.65 био и Брендон Фортенбери. Али је за два у наредној акцији погодио Драшко Албијанић и са пенала Данило Шибалић за изједначење - 17:17.

Антабја Волер је узвратио тројком, да би Страхиња Мићовић са звуком сирене погодио прву тројку из ћошка за нови егал (20:20). Били су то његови први званични поени за Игокеу.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА (20:17)

Пашајлић је погодио другу тројку на отварању друге четвртине, а потом су "игоси" пропустили прилику да стигну до прве предности, па су Барани поново вратили тројку и стекли "плус три".

Фортенбери је повезао потом неколико погодака за прво вођство "игоса" и натјерао гостујућег тренера Ђорђија Павићевића да позове тајм-аут.

Играло се углавном "кош за кош", екипе су се често смјењивале у вођству, да би три минута прије краја Мићовић изнудио неспортски фаул Кола Дикерсона, а онда је првак БиХ стекао досад највећу предност од "плус пет" (34:29), па је поново реаговао тренер Павићевић минутом одмора.

Страхиња Мићовић је поентирао за "два" за +7 (36:29), али је узвратио Балша Радуновић, најискуснији члан црногорског тима, да би са звуком сирене са скоро пола терена, поново са звуком сирене тројку погодио Волер за одлазак на одмор са "плус три" за Игокеу.

Најефикаснији код "игоса" био је крилни центар Страхиња Мићовић са 14 постигнутих поена, док је на другој страни два више укњижио Антабја Волер.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА (13:21)

Игокеа је у наставку добро кренула, али је можда и превише форсирала три поена, а шут их није служио превише. То су искусно кажњавали Црногорци, првенствено преко Волера, који је са четири везана поготка већ стигао до "коте 20" за ново изједначење (40:40).

Морнар је направио мини серију и поново стигао до минималне предности (46:44), али су са пенала узвратили "игоси", тачније Драшко Албијанић.

Међутим, "ђетићи" су без неке посебно добре игре захваљући Марку Мијовићу, а касније и Радоју Вујошевићу поново вратили предност, али ниједан тим вечерас у Лакташима није успио да стигне до неког претјерано осјетнијег вођства (46:52).

Кад је "фрка" за Игокеу ту је Страхиња Мићовић - друга тројка, али је Немања Крстић узвратио такође са линије 7.65, да би Фортенбери из контакта поново смањио вођство гостију из Бара на "минус четири" (55:51) на 60 секунди до истека трећег квартала.

Јубиларни десету тројку за Морнар погодио је Кол Дикерсон за "плус пет" гостију пред одлучујућих 10 минута утакмице на којој се налази и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА (18:11)

Гости су у посљедњу четвртину ушли ријешени да "преломе" двобој у Лакташима и брзо повели са "плус 10" што је била највећа предност једног тима у вечерашњој утакмици (63:53).

Одржавали су гости двоцифрену предност у наредних неколико минута, да би расположени Мићовић успио да својим 20 кошем врати на шест разлике на исто толико минута до краја (67:61).

"Игоси" су се вратили у меч и успјели да надокнаде 10 разлике захваљујући првенствено Мићовићу, да би тројком Шибалића стигли и до минималне предности (68:67) на четири минута до краја.

Мићовић је поново погодио тројку! Његових 25 поена! Сјајна партија новајлије у дресу Александровчана! (71:67).

Два напада су промашили кошаркаши Игокее, али и два офанзивна скока Фортенберија на два минута до краја, да би потом тренер Бајић позвао минут одмора, али савјети домаћег стратеган нису уродили плодом јер је Пашајлић продао лопту.

У посљедњих 60 секунди, Фортенбери је изгубио лопту, а гости смањили на "минус два" (71:69) на 30 секунди до краја.

Шибалић је промашио тројку, а гости су у посљедњем нападу се спетљали, тачније њихов вечерас најбољи играч Волер и Игокеа је славила са "плус два".

"Игоси" су у вечерашњи двобој ушли ослабљени због повреде Американца Џејмса Робинсона, који је на тренингу посјекао руку, па ће ван строја бити наредне двије недјеље.

Улогу плејмејкера умјесто Американца мораће да преузме тек опорављени Мирослав Пашајлић и млади Дарко Талић, али упркос проблемима изабраници Драгана Бајића вјерују у побједу над Морнаром.

С друге стране, Црногорци су у Лакташе стигли такође веома оптимистични и такође очекују пролаз у групну фазу такмичења.

Реванш се игра за два дана у дворани "Тополица" у Бару, а побједник двомеча ће наступати у Групи Д ФИБА Лиге шампиона у којој су још Стразбур, Авелино, Тенерифе, Остенде, Мега Лекс и Цибона, као и бољи из двомеча између Порта и Јувентуса.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар